Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

DREVO ZA ŽIVLJENJE

Naj bo drevo priča in živ spomin na osebo, ki ste jo izgubili, hkrati pa tudi opora na poti vašega žalovanja.

V Slovenskem društvu Hospic že 28 let nudimo podporo umirajočim, težko bolnim in žalujočim, kjer ’’ne dodajamo trenutke k življenju, ampak življenje trenutkom’’. Sedaj želimo v spomin na umrle, z nakupom dreves, dodajati življenje tudi naravi. To lahko naredite kot posamezniki ali kot podjetje. S tem prispevate k ohranitvi gozdov, pljuč našega planeta in samega življenja na njem, hkrati pa podprete delovanje našega društva.

Prizadevamo si, da bi vsako leto posadili 20.000 dreves, saj približno toliko ljudi vsako leto umre v Sloveniji.

Z donacijo za to rastlino deloma omogočite udeležbo na taboru Levjesrčni enemu izmed otrok. V spomin na vam ljubo osebo, pa bomo zasadili eno izmed nabora rastlin – ob zasaditvi večje od 160 cm.  Za začetek bomo posadili 20 dreves v Mozirskem gaju, kot pomoč pri oživljanju samega gaja po lanskih poplavah. 

Rastlino lahko posvetite komurkoli od pokojnih. Posameznik ali podjetje v spletni trgovini odda naročilo in pred zaključkom nakupa v okvirček zapiše komu je drevo posvečeno. V Mozirskem gaju bodo to drevo zasadili, ime pa bomo dopisali na tablo, ki bo postavljena v parku in bo opominjala na vse, ki so jim drevesa posvečena.

Drevesa predstavljajo simboliko življenja. Iz drobnih semen počasi rastejo v simbiozi z ostalimi rastlinami, nato pa postanejo mogočna drevesa, ki nudijo domovanje različnim živalskim vrstam prav tako pa osupljiv pogled sprehajalcev in možnost počitka v njihovi senci. Vsako jesen nam lepo pokažejo kako je tudi minevanje lahko nekaj lepega in duhovno bogatega.

Vsak naročnik prejme tudi potrdilo, da bo zasajeno drevo posvečeno osebi, ki ste ji ga namenili. To potrdilo lahko nadomestite za nakup sveč, venca ali rož, ki bi jih kupili ob pogrebu določeni osebi. Potrdilo pa nato pokažete ali date svojcem.

Pred zaključkom nakupa vas stran pozove, da vpišete naslov za dostavo, to za ta drevesa ni relevantno. Podatke bomo uporabili samo za izdajo računa, drevesa bodo predvidoma spomladi 2024 zasadili v Mozirskem gaju.

V primeru kakršnihkoli vprašanj: jon.kanjir@hospic.si ali 040972005

Oglejte si tudi