Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
12°C
JUTRI
29°C
12°C
Oceni objavo

Odlično obiskana 7. razstava klekljanih umetnin

Odlično obiskana 7. razstava klekljanih umetnin, ki je trajala od 17. do 19. maja, je pravkar zaprla svoja vrata.

Za vse tiste, ki si je niste utegnili ogledati, objavljamo fotografije izdelkov, ki pa še daleč ne odražajo občutkov, ki jih doživimo, ko se umetnine lahko obzirno dotaknemo ali jo pogledamo od blizu.

V učilnicah POŠ Podbrezje sta od zgodnje jeseni do konca pomladi vsak petek po dve uri naši mentorici, Milena Hafnar Jerič in Anica Hvasti nesebično predajali naprej svoje znanje in potrpežljivost že deveto sezono po vrsti. Skupaj z ostalimi tečajnicami in nekaterimi že kar mojstricami so ustvarile izdelke presežne vrednosti. Tri dni smo imeli možnost, da se naužijemo, občutimo in občudujemo lepote čipk na tej tako lepo sistemsko urejeni razstavi.

V začetku leta 2022 je Greta Mihelič odprla skupino na FB in jo poimenovala Taborske Urške, kjer nam sledi že preko 450 članov. Skupino poleg obeh mentoric sestavljajo še : Greta Mihelič, Simona Vogrinec, Nada Gubanc, Malči Peternel, Zvonka Mihelič, Milena Kalan, Dijana Gerdej Ščulac, Brigita Urbanc, Mirjana Pipan, Ema Stamenkovič in Ema Mihelič.

Vse povezuje tudi FB stran in tu nas je našel tudi g. Milko Linec, ki nas je lani promoviral z brošuro na svetovnem čipkarskem kongresu OIDFA, ki je potekala v Novi Gorici. Včeraj pa smo z njim posneli večje število kadrov s predstavitvijo naših klekljaric, legende o Taborski Urški in lepote naše vasi. Film bo, če ne prej, na voljo ob deseti obletnici delavnic in pripadajoči razstavi, ki bo zanesljivo nekaj posebnega in se je že lahko veselimo.

Včeraj je razstavo obiskala tudi naša mentorica iz preteklih let, Francka Prostor, ki jo na skupino vežejo lepi spomini. Razveselili smo se obiska ustvarjalca načrtov za klekljane umetnine, Aleša . Za tri posebne načrte smo se mu danes zahvalili, obljubil pa je še četrtega. Naj le ti, taki in drugačni, ostanejo skrivnost. Omenimo le to, da se bosta vsaj dva dotikala obletnic, ki so pred nami.

Do takrat pa najlepša hvala obema mentoricama in klekljaricam za ustvarjene umetnine in dežurstva na razstavi. Posebno zahvalo pa dolgujemo še Greti, ki je Daci za organizacijska spremljanja delavnic in otvoritev razstave naredila prečudoviti ogrlico in zapestnico. Izročila ji ju je Milena skupaj s šopkom od vseh ustvarjalk. Nepričakovano darilo je velik poklon.


(vir: Facebook - Kulturno društvo TABOR Podbrezje)

Oglejte si tudi