Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
1°C
SOB.
18°C
1°C
Oceni objavo

Uspeh pikado ekipe društva invalidov Muta

V nedeljo, dne 6. 11. 2011 je v Borovnici, ki ga je organizirala Zveza za šport invalidov  v izvedbi Društvo invalidov Vrhnika potekalo  7. državno prvenstvo invalidov v pikadu za moške in ženske ekipno po sistemu dvojne elimenacije.

            Domača ekipa Društva invalidov Muta je v konkurenci 13 ekip dosegla odlično          2. mesto. Ekipo so sestavljali: Kolar Gorazd, Breznik Ludvik, Burja Bojan, Verdinek Vojko in Freidl Jože.

Pikado ekipa  Društva invalidov je v samem vrhu tega invalidskega športa, saj je že bila državni prvak  za leto 2006, 2007 in leto 2010.

 

            Za leto 2011 je v koroški regiji v organizacij Koordinacijskega odbora Društev invalidov za Koroško, ki so Člani Zveze delovnih invalidov potekalo ekipna pikado liga  in prvenstvo za posameznike.

V ekipni konkurenci sta 1. mesto osvojila ekipa I, 2. mesto pa ekipa II. društva invalidov Muta. Ženska ekipa je dosegla 5. mesto

V konkurenci posameznikov je 1. mesto osvojil Burja Bojan, 2. mesto Kolar Gorazd, v konkurenci posameznic je 1. mesto osvojila Obronek Olga.

 

            Gledano na velikost občine in število športnikov ki se v društvu udejstvujejo športnih dejavnosti, športniki  Društva invalidov Muta dosegajo odlične rezultate, saj kar v treh panogah  od petih kjer sodelujejo preko kvalifikacij za državno prvenstvo dosegajo medalje.

 

Poleg že omenjene pikado ekipe: sta prvo mesto osvojila še:

  • Pogač Frančišek ki je v veteranski nacionalni kategoriji v veleslalomu dosegel
  • 1. mesto, in dosegel tudi absolutno najboljši čas in konkurenco premagal za dobri dve sekundi. Tekmovanje je potekalo na Kobli 29. januarja.
  • Freidl Jože v kegljanju, v kategoriji K4 dosegel 1. mesto. Tekmovanje je potekalo 21. maja  na kegljišču dvorane Golovec v Celju.

 

Predsednik DI Muta: Jožef Freidl

 

Oglejte si tudi