Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

POHITRITE delovanje računalnika

Je vaš računalnik počasen? Pohitrite ga z nadgradnjo operacijskega sistema Windows 10 in zamenjavo običajnega trdega diska s hitrejšim diskom SSD.
Dobra novica za tiste, ki si že lastite Windows 7, 8 ali 8.1! Nadgradnja na Windows 10 je popolnoma brezplačna!


Če pa je vaš operacijski sistem starejši kot Windows 7 pa si čimprej omislite nakup najnovejše različice Windows-a, saj drugače tvegate možnost okužbe s škodljivimi programi, ki je pri starejših sistemih Windows veliko večja. Za primerjavo – tveganje okužbe pri sistemu Windows XP je kar 21-krat večje kot pri sistemu Windows 8.

 

Odprite si vrata v prihodnost

 

Razvijalci rešitev že v letu 2011 niso več podpirali sistema Windows XP z novimi različicami opreme.

Z operacijskim sistemom Windows 10 izkoristite prednosti družabnih omrežij, napredne komunikacije in rešitev za povečanje storilnosti.

 

Številne možnosti za učinkovitejše delo

 

Windows 10 prinaša nove priložnosti za izboljšanje vašega poslovanja in hitro prilagajanje spremembam na trgu.

Novosti, ki jih prinaša:

 

Vrnil se je Start Meni!

 

Boljši kot kdaj koli prej, saj je bolj prilagodljiv ter lažji za organiziranje in upravljanje.

 

Hitreje opravljajte vaše delo s pomočjo večopravilnosti

 

Windows 10 omogoča upravljanje namizja za hitrejše delo. Na zaslon lahko namreč hkrati postavite do 4 programe, ustvarite pa lahko tudi več namizij in jih po svoje organizirate.

 

Iskalnik lahko uporabljate kjerkoli in kadarkoli

 

Iskanje datotek tako v računalniku kot po spletu je sedaj veliko lažje in hitrejše kot kdaj koli prej. Windows 10 je namreč opremljen z iskalnikom, vgrajenim v orodno vrstico, poleg novega iskalnika pa nam je na voljo tudi Cortana - »pametna pomočnica«, ki vas pri iskanju informacij in raznovrstnih opravilih obvešča o stvareh, ki vas najbolj zanimajo (na primer o vremenu).

 

Explorer se poslavlja, čas je za novo prelomnico - brskalnik Edge

 

Novi brskalnik zasnovan za večjo učinkovitost vam omogoča hitrejši prehod med brskanjem in delom. Omogoča pisanje zapiskov in markiranje kar na spletni strani ter enostavno deljenje vsebin z drugimi. Vsako spletno stran lahko pred pošiljanjem ali shranjevanjem uredimo, določene stvari izpostavimo ter dodamo zapiske (označimo, pobarvamo, podčrtamo …).

 

Vrhunska varnost

 

Klasična zaščita z gesli ne bo več potrebna, saj Windows 10 prinaša avtentikacijo s pomočjo biometričnega skenerja, ki je sposoben prepoznati naš prstni odtis, obraz ali očesno šarenico.

 

Hitrejše delovanje sistema za večjo učinkovitost

Zakaj je SSD disk boljši od običajnega?


SSD diski uporabljajo predpomnilniško tehnologijo, ki služi kot pospeševalnik procesnih hitrosti s tem, da shranjuje podatke, ki so veliko v uporabi. Podatki shranjeni v predpomnilniku so hitro dosegljivi, zato ni potrebe po konstantnem zajemanju iz glavnega skladiščnega prostora vsakič, ko računalnik te podatke potrebuje.

Odsotnost vrtljivih delov predstavlja številne prednosti. SSD diski so tako mnogo hitrejši od klasičnih trdih diskov, zaradi njihove zasnove brez vrtljivih delov pa je možnost okvare manjša, tudi zaradi tresljajev ali padca na tla. Zaradi tega je tudi sproščanje toplotne energije manjše, njihovo delovanje pa je praktično neslišno.

 

Povezava: SSD diski,  Windows 10

 


Za svetovanje in tehnično pomoč smo vam na voljo v podjetju KOPA d.d., preko spletne pošte na naslovu: trgovina@kopa.si ali preko SPLETNEGA OBRAZCA.

Oglejte si tudi