Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Obvestilo uporabnikom Prostoferja

Spoštovani!

V občini Muta že nekaj časa uspešno sodelujemo v projektu Prostofer, t. j. prostovoljni prevoz občanov, ki nimajo svojcev oziroma le-ti živijo oddaljeno od njih, in pa socialno šibkim občanom.

Ker pa se v zadnjem času pojavljajo posamezne neupravičene kritike in predvsem nejasnosti pri tem projektu, podajamo naslednje obrazložitve.

V mesecu februarju smo zaradi določil v projektu Prostofer omejili obseg relacij prostovoljnih prevozov.

Ožje območje prevozov so vključno z občino Muta najbližje občine: Vuzenica, Radlje ob Dravi in Dravograd.

Izjemoma se kot izredni prevoz odobrijo prevozi na območju širše Koroške: Slovenj Gradec in Ravne na Koroškem.

Prevozov na oddaljenih relacijah (npr. Ljubljana, Maribor, Velenje, Celje …) ne moremo zagotoviti predvsem zaradi pravil projekta Prostofer in same kakovosti vozila, ki je med drugim namenjeno tudi za službeno uporabo občine, ter zaradi manjšega števila prostovoljnih šoferjev.

Prav tako opažamo, da nekatere prevoze koristijo tudi uporabniki, ki imajo svojce, ki bi jim lahko zagotovili prevoz. Prevozi so torej namenjeni samo in zgolj občanom, ki nimajo svojcev oziroma le-ti živijo oddaljeno od njih, in pa socialno šibkim občanom. Omejeno je tudi število mesečnih prevozov na posameznega uporabnika.

Opozarjamo tudi, da Prostofer nikakor NE MORE prevzemati funkcije (ne)medicinskega prevoza, za kar ima zdravstvo usposobljene ter ustrezno opremljene izvajalce, ki izvajajo nenujne prevoze.

 

Še vedno velja, da se za vse rezervacije obračate zgolj na Zavod Zlata mreža, na brezplačno telefonsko številko 080 10 10.

 

Hvala za razumevanje!

Oglejte si tudi