Logo MojaObčina.si
DANES
31°C
14°C
JUTRI
32°C
16°C
Oceni objavo

ČISTILNA AKCIJA 2024

V soboto, 6. 4. 2024, na dan za spremembe, ko se ljudi poziva, da vsaj za en dan postanejo prostovoljci, je bila že tradicionalno izvedena vsakoletna, spomladanska čistilna akcija. Zahvala gre vsem sodelujočim, ki so ta dan posvetili skrbi za čisto okolje, v katerem bivamo ali drugače delujemo, še posebej: OŠ Muta, ŠC SG SŠ Muta, Lovski družini Muta, Društvu tabornikov RBP Muta, Društvu gobarjev Ježek, Turističnemu društvu Muta, Medobčinskemu društvu brigadirjev, Društvu upokojencev, ŠMD Gortina, PGD Muta in ŠK Sp. Muta.  

Letos se je čistilna akcija pričela že prej, in sicer z organizirano dobrodelno akcijo zaposlenih v Družbi Crane – Armature Muta dne 15. 3. 2024, istega dne so akcijo izvedli tudi člani LD Rogistov. Člani Društva invalidov in Društva gobarjev so akcijo izvedli dne 4. 4. 2024, ŠC SG SŠ Muta Slovenj Gradec in Muta pa dne 5. 4. 2024.

Kljub vsakoletnemu trudu, da očistimo Muto,  nekateri še vedno odlagajo v naravno okolje, predvsem na obronkih gozdov in v cestnem svetu, odlagajo PVC vrečke, gradbeni material, čevlje, oblačila, pločevinke, plastenke, vzmetnice, obešala za sušenje perila, odslužene lonce, gume, smuči......in še in še….


Akcija je bila uspešna, vsega nam sicer ni uspelo počistiti, zato vse občane prosimo, da v kolikor na svojih vsakodnevnih sprehodih opazite kakršnakoli divja odlagališča, večje količine smeti, da nam le-to sporočite. Dejstvo je, da je udeležba na tovrstnih akcijah tudi ozaveščanje širše javnosti o smotrnem ravnanju z okoljem, zato vse tiste, ki se letošnje akcije niste uspeli udeležiti, že sedaj vabimo k sodelovanju, v kakršnikoli obliki skozi vse leto.

Oglejte si tudi