Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
3°C
JUTRI
10°C
3°C
Oceni objavo

OCENJEVANJE ŠKODE ŽLED 2014

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je 12. februarja sprejela Sklep o ocenjevanju škode na stvareh zaradi posledic poplav, visokega snega in žleda med 30. januarjem in 10. februarjem 2014.

Več informacij je objavljenih na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje http://www.sos112.si/slo/page.php?src=os1.htm&r=1

Regijske komisije za ocenjevanje škode morajo opraviti kontrolne preglede do 21. marca 2014. Zbiranje vlog pa mora biti zaključeno do 14. marca 2014, podatki pa do tega dne vnešeni v spletno aplikacijo Ajda.

Ker Uprava za zaščito in reševanje še ni podala natančnejših navodil, vas predhodno obveščamo in posredujemo naslednje podatke:

Občinska komisja za ocenjevanje škode bo zbirala obrazce oškodovancev za kmetijska zemljišča (obrazec1), delno poškodovane stavbe (obrazec 4) ter infrastrukturo (obrazec5)! Informacije v zvezi s popisom v prostojnosti občinske komisije so vam na voljo na tel.št. 041434283, oddati jih bo možno od petka  28.2. 2014 dalje.

 

Glede poškodovanosti kmetijskih zemljišč se lahko predhodno posvetujete s pristojno kmetijsko svetovalno službo.


POPISE IN OCENE ŠKODE BODO IZVAJALE RAZLIČNE INSTITUCIJE GLEDE NA PRISTOJNOST -

oškodovanci naj za podamezno področje o povzočeni škodi obvestijo pristone službe, in sicer: 

 

- Škodo v GOZDOVIH IN GOZNIH CESTAH bo ocenjeval Zavod za gozdove Slovenije (oškodovanci naj se obrnejo direktno na pristojno enoto zavoda)!

- Škodo na kulturni dediščini (obrazec 4) ocenjujejo komisije Zavoda za kulturno dediščino.

- Škodo na vodotokih (obrazec 5) ocenjuje Agencija RS za okolje,

- Škodo na državnih cestah (obrazec 5) ocenjuje Ministrstvo za promet.

- Škodo v gospodarstvu (obrazec 7 in 8) ocenjuje Ministrstvo za gospodarstvo.Oškodovanci (gospodarske družbe, podjetniki, zavodi in zadruge s sedežem v Republiki Sloveniji) popisano škodo na zalogah materiala, opremi in strojih, nedokončani proizvodnji, trgovskem blagu, izpadu prihodkov.. poosredujejo MG. Le-ta ocenjeno škodo odda Upravi RS za zaščito in reševanje. Izpolnjeni obrazci morajo imeti podpise članov komisij MG in podpis in žig oškodovanca.

 

O vseh nadaljnjih informacijah vsa bomo obveščali.

 

 

 

Oglejte si tudi