Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Eden največjih slovenskih turnirjev v odbojki na mivki za člane končan

Z 20 moških in 14 ženskih ekip ostaja že 15. Oaza Mozirje Open tudi letos eden največji turnirjev v odbojki na mivki v Sloveniji. Kljub svetovnemu nogometnemu prvenstvu se je zbralo veliko ljubiteljev odbojke skozi vse tri dni.

Letošnji prva nosilka turnirja ekipa Kontrec/Crnjac iz Koroške je začeli odlično, a je v 3. krogu morala priznati premoč reprezentantki Skarlovnik/Pešič. V nadaljevanju sta premagali hrvaški reprezentantki Vernier/Roško, a nato znova priznali premoč tokrat presenečenju letošnjega turnirja v Mozirju komaj 19-letni Lovšin/Jančar, ki trenirata pod vodstvom slovenske legende v odbojki na mivki Jasminom Čuturičem. V polfinalu sta zaigrale Gec/Turk (Turkova tudi letošnja preprezentantka) proti Skarlovnik/Pešič in Lovšin/Jančar proti Crnjac/Kontrec.

 

Zaradi poškodbe gležnja Turkove boj za 3. mesto pri ženskah ni bil odigran in tako sta 3. mesto osvojile Crnjac/Kontrec, v finale pa sta se uvrstile Skarlovnik/Pešič in Lovšin/Jančar. Izkušnje so tokrat zmagale proti mladosti v tretjem setu.Zmage se veselita Ana Skarlovnik in Jelena Pešič, ki se je tako zelo uspešno 

vrnila na mivko, Ana pa je ponovila uspeh svoje sestre Urške, ki je pred leti zmagala v Mozirju.

 

Lanskoletni zmagovalec Nejc Zemljak tokrat ne brani prvo mesto z Janom Pokeršnikom, saj le-ta uspešno igra s slovensko rezrepentanco v Evropski ligi, ampak je prišel z Vajglom. A v polfinalu sta ju pričakala brata Vrhunc in v eni najlepših ter najbolj napetih tekem turnirja priznala v tretjem setu premoč.Na drugi strani sta Bahč in Boženk suvereno prišla do svojega drugega finala v Mozirju ter v polfinalu premagala ekipo Vidmar/Drobnič. Za 3. mesto sta tako igrali ekipi Zemljak/Vrabl in Vidmar/Drobnič. Nejc Zemljak se je tokrat moral zadovoljiti s 3. mestom v Mozirju.Tudi brata Vrhunc predstavljata nadarjen mladi rod, prihajata pa iz Šempetra iz Savinjske doline. Zmaga gre letos na Koroško: Bahč in Boženk prvič v karieri prva v Mozirju.

Oglejte si tudi