Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Predbožične delavnice s starimi starši

Kot že sedaj tradicionalno, smo tudi letos v podružnici Lipa strokovni delavci pripravili predbožične delavnice za stare starše in naše varovance.

Tako smo strokovni delavci iz skupin mlajših otrok Polži (1–3 let), Medvedi (1–3 let) in Žabe (2–4 let) v četrtek, 30. novembra 2023, v prostorih našega vrtca, pripravili kratek program in delavnice.

Otroke in njihove stare starše je najprej pozdravila vodja enote Vesna Ugovšek, nato pa smo strokovni delavci ob ilustracijah na projekciji in ob glasbeni spremljavi ukulele prebrali praznično pravljico Neke božične noči (M. C. Butler). Pravljico smo popestrili še z raznimi zvočnimi učinki različnih instrumentov. Po končani pravljici pa smo skupaj zapeli pesem Zvezde na nebu žare (S. Avsenik).

Otroke smo nato povabili v naše igralnice, kjer jih je že čakal pripravljen material za delo. Z njihovo pomočjo smo tako izdelali praznično okrasitev za celoten vrtec in naši dve jelki. Vzdušje je bilo zelo prijetno, stari starši so vidno uživali v družbi svojih vnukov in znancev, ki jih mogoče srečajo le ob takšnih priložnostih.

Ko je bilo krašenje končano, smo se posladkali ob božičnem čaju in medenjakih, ki smo jih spekli skupaj z otroki. V upanju na vesele, zadovoljne in mirne praznike, smo tako zaključili letošnje predbožične delavnice.

Vanja Vovk


(vir: vrtec-mozirje.si)

Oglejte si tudi