Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Povzetek leta 2022

Mozirski gasilci smo svojo prvo intervencijo v letu 2022  zabeležili 9. januarja. Do 31. 12. 2022 se jih je skupaj nabralo 46. Od tehničnih intervencij pa vse do požarov. Slednjih je bilo, kar nekaj tekom leta. Pomagali smo tudi pri najobsežnejšemu požaru v zgodovini Slovenija - gašenje požara na Krasu.


Leto pa niso zaznamovale le intervencije. Mila zima in sušno obdobje sta poskrbela, da smo čez leto naredili rekordnih 606 prevozov pitne vode.
Če govorimo o litrih ta številka znaša, kar 3.636.000 litrov.


Interna izobraževanja in vaje smo sicer redno izvajali skozi celotno leto naše članice in člani pa so se udeleževali tudi drugih usposabljanj. Spomladi je 8 naših članov uspešno zaključilo tečaj za operativnega gasilca. Ob koncu leta pa jih je 5 začelo s tečajem za nižjega gasilskega častnika.


Naša največja druženja tradicionalno tekmovanje starejših gasilk in gasilcev ter gasilska veselica sta bila po premoru letos uspešno izvedena. Skozi leto smo se srečevali na nekaterih drugih dogodkih: pri dobrodelni akciji smo ponovno podprli Miho Deželaka, sprejeli tov. Jožeta Zlatinška ob prejmu kipca gasilca, na skupno življenjsko pot pospremili člana z izbranko, sodelovali na Božičnem bazarju in še bi lahko naštevali.


Gasilsko mladino smo odpeljali na letovanje na Kolpo. Letovanja sta se udeležili pionirska in mladinska desetina. Mladinske desetine in desetina veteranov so v letošnjem letu uspešno in s ponosom zastopali društvo po tekmovanjih širom Slovenije. Večkrat so se v Mozirje vrnili s pokalom in kolajnami.
V letu 2022 smo uspešno zaključi s prenovo spominske sobe. Malo večjih projekt - obnova betonske konstrukcije v okolici doma pa je počakala na leto 2023.


Omeniti pa moramo tudi intervencije. Kar nekajkrat so se letos oglasili pozivniki.
Skozi leto smo posredovali na 46 intervencijah. Od tega smo 19-krat  posredovali ob požaru, 27-krat  ob tehničnih intervencijah in 1-kratob nesrečah z nevarno snovjo. V to statistiko štejemo tudi uspešno rešeno psičko .
Ob enem pa se vsem vam iskreno zahvaljujemo za zaupanje in podporo. In če se znajdete v situaciji, ko potrebujete našo pomoč ne oklevajte in pokličite : 112


Vse dobro v letu 2023!
Na pomoč!


(vir: Facebook - Gasilci Mozirje)

Oglejte si tudi