Logo MojaObčina.si

Mozirje

JUTRI
30°C
13°C
PET.
30°C
14°C
3895

Mozirski gaj to sezono gostil že skoraj 9.000 obiskovalcev

Razstava tulipanov v Mozirskem gaju se je 2. maja zaključila. Čeprav nam jo je nekoliko zagodlo vreme, smo bili z obiskom zadovoljni. 1. in 2. maj sta nam namreč postregla s čudovitim vremenom, kar je v naš Gaj pripeljalo v zgolj dveh dneh več kot 5.000 ljudi. Tako je Mozirski gaj od začetka te sezone v prvi polovici aprila pa do danes obiskalo že skoraj 9.000 obiskovalcev.

Poleg razcvetenega parka so obiskovalce pričakali še risani junaki, eksotične živali in Začarana vas. Tulipani bodo v Mozirskem gaju cveteli še vse do 15. 5., ko bodo dokončno odcveteli, že danes pa cvetijo čudoviti rododendroni in azaleje. Kmalu se bomo pospešeno lotili tudi zasajanja poletnega cvetja, tako da vas Gaj še vedno vabi v svoj cvetoči objem in ostaja odprt vse do začetka oktobra, brez prekinitev. V letošnjem letu pa se v Mozirskem gaju obeta še nekaj novosti in sprememb.

Mozirski gaj bo letos postregel z dodatnimi novostmi
Že od začetka nove sezone si v Mozirskem gaju lahko ogledate Začarano vas s kar 10 vilinskimi hišicami in čudovitimi vilami, namenjena tako otrokom kot odraslim, to pa še ni vse. Letošnja poletna razstava, ki bo potekala od 15. do 18. 8., tokrat ne bo ponujala pogleda na kreacije iz rezanega cvetja kot do sedaj. Te si boste lahko predvidoma ogledali jeseni, ko bodo sicer v Gaju kraljevale buče. Ob poletni razstavi pa bodo Mozirski gaj namesto cvetnih kreacij vrtnarjev in dijakov zasedle živali, Mozirski gaj pa bo takrat že sam po sebi v najlepšem razcvetu.

Čaka nas ena največjih razstav eksotičnih živali živečih v Sloveniji na prostem, ki jo pripravljamo skupaj z našimi dolgoletnimi partnerji, Društvom ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo. Otroci bodo lahko zajezdili ponije, pripravljamo pa še prav poseben šov z lipicanci.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi