Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Izstrelili so nas na Planet generacij

Predstavniki Hiše Sadeži družbe Žalec in Slovenske filantropije, skupaj z nekaterimi prostovoljci, smo se včeraj udeležili slavnostnega odprtja prostorov Večgeneracijskega centra (VGC) Planet generacij v Velenju. Nismo se pustili odgnati spremenljivemu vremenu in tako smo kulturni program spremljali v prijetnem okolju, pod hrasti, na Titovem trgu.

Program sta povezovala odlična mlada voditelja, Borja in Mistral Razinger, ki sta očarala prav vse obiskovalce in teh vsekakor ni bilo malo. Besedo sta predala seveda tudi velenjskemu županu, Bojanu Kontiču in žalskemu županu, Janku Kosu, s svojim obiskom in kratkim govorom, pa nas je počastila tudi ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, dr. Anja Kopač Mrak. Za konec je besedo dobila še direktorica Andragoškega zavoda Ljudska univerza Velenje, Brigita Kropušek Ranzinger.

Zanimiv program je obiskovalce izstrelil v medgeneracijsko vesolje, med različne planete. Na Planet Mladosti so nas popeljali simpatični učenci in mladi folkloristi iz OŠ Gustava Šiliha Velenje. Na Planet Časa smo odpotovali s Centrom za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje, naši piloti so bili člani Plesne skupine VENAS. Planet Modrosti in Planet Ljubezni pa smo obiskali s Šaleškim folklornim društvom Koleda, s Skupino upokojenk in Mlajšo ter srednjo skupino. Sledil je še slavnostni prerez traku, ogled prostorov in zakuska. 

Oglejte si tudi