Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Fundacija Študentski tolar pomaga socialno ogroženim študentom

Namen Fundacije Študentski tolar, ki jo je pred desetimi leti ustanovil ŠOU v Ljubljani, je pomagati študentom v stiski in si prizadevati za izboljšanje socialnega položaja študentov.

V te namene Fundacija Študentski tolar, Ustanova ŠOU v Ljubljani, tokrat podeljuje študentom nepovratne denarne pomoči v skupni višini 20.000 €. Sredstva za denarno pomoč je zagotovil ŠOU v Ljubljani. Predmet poziva je dodeljevanje nepovratne denarne pomoči študentom v socialni stiski.

Tokratna denarna pomoč je namenjena tistim študentom, ki so se zaradi razlogov, na katere sami ne morejo vplivati, največ v zadnjih šestih mesecih znašli v položaju hude materialne ogroženosti, ki prej ni bila prisotna. Posameznemu prosilcu se lahko dodeli denarno pomoč v enkratnem znesku v vrednosti 300 oz. 400 €.«

Obenem pa še vedno trajajo nekateri drugi programi Fundacije Študentki tolar, na katere se študenti še lahko prijavijo, in sicer subvencionirani jezikovni in strokovni tečaji, brezplačne športne vadbe, socialno šibkejšim študentom pa nudimo tudi brezplačno lektoriranje diplomskih oz. magistrskih nalog.

Podrobnejša navodila za prijavo in več informacij o pozivu najdete na spletni strani www.studentski-tolar.si.

Oglejte si tudi