Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
5°C
JUTRI
27°C
5°C
Oceni objavo

8. Božična bajka Slovenije zaprla svoja vrata

Božična bajka Slovenije in z njo Mozirski gaj je v prvi polovici januarja zaprla svoja vrata. Hvala prav vsem, ki ste nas obiskali. Veliko nam pomeni vaša podpora. Tokrat še toliko bolj, saj si še nismo opomogli od avgustovskih poplav, kar bo zaznamovalo tudi naslednje mesece.


Najlepša do sedaj?

Še septembra nismo vedeli ali nam bo uspelo odpreti 8. Božično bajko Slovenije. Prepričani smo bili, da če nam že bo, bo ta okrnjena. Pa vendar nam JE uspelo in 8. božična bajka Slovenije, z 1,8 milijona prazničnih lučk – največ do sedaj, je bila za mnoge najlepša od vseh. O tem pričajo komentarji na družabnih omrežjih, kot so:

»HVALA Vam, ker ste mi polepsali December z Bozicno bajko«

»Hvala vam za praznično lepo pravljico. Res je bilo zelo lepo pogledat toliko lučk.????«

»Hvala vam .za mene najlepša okrasitev do sedaj.«


In to je le nekaj komentarjev ob zadnji objavi, bilo je še mnogo podobnih. Veseli smo, da smo vas tako navdušili in se že veselimo naslednje – 9. Božične bajke Slovenije.


Mozirski gaj se zapira, a delo nas še čaka

Kljub temu, da je Mozirski gaj v teh dneh do aprila zaprl svoja vrata, to še ne pomeni, da je konec dela. V resnici se to šele začenja.

Že pospravljanje lučk bo vzelo ogromno časa, skoraj toliko kot postavljanje Božične bajke Slovenije. Poleg tega je potrebno pripraviti park tudi za prihodnjo sezono. Obnoviti gredice, zasaditi cvetlice, popraviti poti in še marsikaj. A največ dela nam bo zagotovo vzela sanacija, ki bo še dolgotrajna in mukotrpna.

Kljub temu se ne damo. Verjamemo, da nam bo uspelo – tudi z vašo pomočjo.


Se vidimo spomladi!

Že sedaj vas polni optimizma in upanja vabimo na ogled ocvetličenega Mozirskega gaja že čez nekaj mesecev, saj nam je uspelo zasaditi kar nekaj tulipanov. Ob pisanih tulipanih pa bo v pomladni razstavi zagotovo zasijalo tudi slovensko cvetje, ki so nam ga in nam ga še bodo donirali domači vrtnarji.

Tudi naši tematski vrtovi vas bodo še vedno vabili na ogled, naš muzej na prostem pa bo v vas prebudil žilico raziskovalca preteklosti.

Veselimo se, da se bomo ponovno srečali spomladi, do takrat pa nas spremljajte še naprej. Do aprila, ko bomo predvidoma ponovno odprli Mozirski gaj, vas bomo namreč še vedno kratkočasili z našimi objavami, razveseljevali s fotografijami Mozirskega gaja in z vami delili tudi kakšno domislico.


(vir: mozirskigaj.com)

Oglejte si tudi