Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

3. Božično bajko Slovenije obiskalo 35.000 ljudi

6. januarja 2019 je tretja Božična bajka Slovenije zaprla svoja vrata. V dobrem mesecu je Mozirski gaj obiskalo 35.000 obiskovalcev od blizu in daleč. Vsi so bili navdušeni nad vzdušjem, ki ga je pričaralo 1.200.000 lučk ob glasbeni spremljavi.

Dnevni rekord – več kot 4.000 obiskovalcev

V Mozirskem gaju so v enem mesecu, kolikor je trajalo posebno praznično vzdušje, našteli 35.000 obiskovalcev. Dnevni rekord pa so podrli na praznični 26. december, ko se je proti Mozirju vila več kilometrska kolona vozil in je park obiskalo več kot 4.000 ljudi.

Otroke so obiskali dobri možje in pravljična bitja

Tretja izvedba Božične bajke Slovenije je bila na ogled vse dni med 30. novembrom in 6. januarjem. Ob vikendih so obiskovalci v parku lahko srečali svetega Miklavža ali Božička, otroke je pozdravljala snežna kraljica, škrati pa so s svetlečim čarobnim prahom lica namazali tudi odraslim, ki so se prepustili pravljičnemu vzdušju v parku.


Glasba je dodatno popestrila dogajanje v parku

Pozorni obiskovalci so po parku lahko odkrivali ptičje valilnice, v katerih so bili skriti zvočniki, od koder je odmevala nežna praznična glasba. Nekajkrat so jih presenetili s koncerti v kmečki hiši. Lahko so se pogreli s toplim čajem, ki so ga pridno kuhale mozirske zeliščarke, si privoščili med domačih čebelarjev ali kakšen lep lesen izdelek.

4. Božična bajka Slovenije bo imela še 300.000 lučk več

Božična bajka Slovenije, ki jo ekipa Time4Tales&Travel pripravlja ves november, je leta 2016 v Mozirski gaj prišla s Hrvaške. Prvo leto je praznično vzdušje pričaralo pol milijona novoletnih lučk, drugo leto jih je bilo v parku že milijon, tretje leto pa je vzdušje 1.200.000 lučk spremljala še prijetna glasba po parku. Božično bajko Slovenije 2019 bo krasilo že 1.500.000 lučk.

Mozirski gaj se ponovno odpre, ko zacvetijo tulipani

S 6. januarjem je park zaprl svoja vrata. Počasi se bodo začele priprave na nove dogodke. Na sprehod med cvetlične grede, drevesa, skozi začarani vrt in na vrh razglednega stolpa bodo ljubitelje narave povabili spet aprila, ko bo začelo cveteti 135.000 tulipanov.

Oglejte si tudi