Logo MojaObčina.si

Mozirje

DANES
31°C
15°C
JUTRI
33°C
16°C

Začetek 40. razstave tulipanov v Mozirskem gaju

1759
Organizator: Ekološko hortikulturno društvo Mozirski gaj Mozirje
Vstopnina: 6€
Več na www.mozirskigaj.com
DeliVsako leto, ko v našem parku cvetja ponovno odpremo vrata, da bi skupaj z ljubitelji rož in narave praznovali prihod nove pomladi, ponosno razmišljamo o vsem, kar je naš park doživel od samega začetka. Letos se trenutka, ko bo skozi vrata Mozirskega gaja, vstopil prvi obiskovalec, veselimo še toliko bolj, saj bo Mozirski gaj to leto upihnil že 40 rojstnodnevnih svečk.


Vrata parka se odprejo 1. aprila

Mozirski gaj sicer po zimskem počitku letos svoja vrata za obiskovalce odpre že za veliko noč, torej 1. aprila. Ker je narava tulipanom letos dala takšne pogoje, da bodo prvi zacveteli predvidoma že v začetku aprila, vas na razstavo tulipanov vabimo že od 8. aprila naprej. Glavne prireditve se bodo tradicionalno odvijale med 27. aprilom in 2. majem.


Tradicionalne prireditve v tednu pred 1. majem ostajajo

V tednu od 27. aprila do 2. maja pa v Mozirskem gaju pripravljamo tradicionalne prireditve, ko si bodo obiskovalci lahko poleg čudovitih cvetličnih gredic in prav posebnega tulipana Mozirski gaj  ogledali tudi razstavo eksotičnih plazilcev, ki jih bodo v naš park pripeljali člani društva Bioexo. Otroci se bodo med sprehodom po parku lahko tudi fotografirali s papigo ali junaki iz risanih serij.

V parku bo tudi nekaj dodatne ponudbe na stojnicah.


Pripeljite otroke v čarobni otroški vrt

Ker je naš park zelo priljubljen med družinami, smo se odločili, da bomo ob 40-letnici nekaj novega pripravili za otroke. Od letos bodo otroci lahko raziskovali čarobni otroški vrt, posejan z malimi pravljičnimi hiškami, palčki in drugimi lesenimi skulpturami.

V tednu med 27. aprilom in 2. majem se bodo otroci v Mozirskem gaju lahko zabavali tudi z iskanjem Bioexo zaklada.


Vstopite v Mozirski gaj kadar vam srce poželi

Dodatna novost za naše zveste obiskovalce je možnost nakupa letne vstopnice za obisk Mozirskega gaja. Vabimo vas, da obiščete našo spletno trgovino in svojo letno vstopnico naročite kar na dom. Izognite se čakanju v vrsti za nakup vstopnic, ki nastane v času naših razstav in izkoristite priložnost, da se skozi park večkrat sprehodite tudi v bolj mirnih dneh, ko boste park doživeli na popolnoma drugačen način.

  • Letne vstopnice v Mozirski gaj naročite tukaj >.Že zdaj si rezervirajte čas za letošnje dogodke v Mozirskem gaju:
Od 8. 4. do 2. 5. 2018 vabljeni na spomladansko razstavo tulipanov.
20. 5., ko praznujemo mednarodni dan čebel, vas vabimo na Družinski dan joge, ki ga organiziramo v sodelovanju z Jogo v vsakdanjem življenju.
Od 14. do 19. 8. – razstava rezanega cvetja.
Od 22. 9. do 7. 10. – razstava buč.
Od 30. 11. do 6. 1. 2019 – 3. Božična bajka Slovenije.

V parku vas pričakujejo vsak dan od 1. aprila 2018 med 9. in 19. uro.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi