Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
9°C
PON.
25°C
7°C
Oceni objavo

Utrip poletnih turističnih prireditev v Moravskih Toplicah

 

TIC Moravske Toplice je priredil sklop dogodkov in v okviru osvežilnega Poletja v Moravskih Toplicah v juliju in avgustu ponudil pestro dogajanje za vse okuse in generacije z namenom popestritve dopustniških trenutkov v Moravskih Toplicah.

POLETNI SOBOTNI VEČERI so razveseljevali duha in ogrevali srca obiskovalcev. Obogatili so jih gostujoči glasbeniki: Duo Müve: Tjaša Cigut & Dorina Gujt, ELI LEE - Elizabeta Lebar iz Ivancev (domačinka in udeleženka šovov Nova zvezda Slovenija), Romano Glauso, Veški dečki, Dugi muzikanti, Take Nine Orchestra in skupina Tropik.

ETNO VEČERE ali kulturne večere, ki božajo dušo, na sporedu ob četrtkih, so popestrili etno izvajalci Folklorna skupina KTD Mali Rijtar Tešanovci, glasbeniki in mentorji Zasebne glasbene šole Virtuoz Martjanci, Folklorna skupina KUD Beltinci s pozvačinom, Hrvaško kulturno društvo s pevci in tamburaši, Vokalno instrumentalna skupina Cvetje v jeseni DU Tišina, DUO MÜVA: Dorina Gujt In Andi Sobočan.

Trije festivalski dogodki - Festival Dišeči bezeg, Pravljični festival buč in Festival zdravilne ajde – so bili vrhunec poletnega dogajanja. Festivale je vsakokrat pospremil bogat etno-glasbeni del (FS Vrbe, Veški dečki, Dugi muzikanti in drugi) ter popestrile delavnice za najmlajše (Lilalom, Mali Čudo), kulinarično ponudbo na stojnicah pa so še dodatno obogatili lokalni ponudniki (Posestvo Passero, Hiša Tara in čebelarstvo, Domača bauta) in številni drugi. 

Da vso poletje niste bili žejni, sta skrbela Okrepčevalnica Balejranca in Zadruga Žitek, pokusili pa ste lahko tudi slastne sveže ocvrte langaše (Langoš Vinarium). Dobro(te) iz Pomurja za vsakogar ste lahko našli na Poletni turistični tržnici.

Oglejte si tudi