Logo MojaObčina.si
DANES
5°C
2°C
JUTRI
4°C
-5°C

DEKD 2023: Predstavitev knjige Prekmurski pisker

##VIEWS##
Organizator: TURISTIČNO-INFORMATIVNI CENTER MORAVSKE TOPLICE
Vstopnina: Vstop prost

V zadrugi Žitek so ustvarili knjigo Prekmurski pisker z vsebinami, ki združujejo lokalno tradicijo lončarstva in kulinarično običaje  z recepti jedi s ciljem ohranjati identiteto prekmurske pokrajine z njenimi etnološkimi in gastronomskimi značilnostmi.
Prekmurski pisker je predstavljen v knjigi, v šestih jezikih, poleg slovenskega še v sosedskih jezikih (madžarskem, hrvaškem, italijanskem in nemškem) in v angleščini.

Knjigo bodo predstavili njeni ustvarjalci: 
-    Dr. Etelka Korpič Horvat, pravnica, idejna vodja projekta 
-    Franc Zelko, lončar
-    Jelka Pšajd, univ. dipl. soc. kult. in etnologinja in kulturna antropologinja, muzejska svetovalka,
-    Prim. mag. Branislava Belović, dr .med., specialistka pediatrije in specialistka socialne medicine – strokovnjakinja na področju javnega zdravja.

V občini Moravske Toplice se Dnevom evropske kulturne dediščine (DEKD) letos pridružujemo s sklopom aktivnosti, v okviru katerih boste pobližje spoznali naše z dediščino povezane ponudnike, ki vam bodo predstavili svojo dejavnost. Verjamemo, da boste domov odšli bogatejši za novo in edinstveno doživetje.

Odprta vrata dediščine v občini MoravskeToplice - koledar aktivnosti: https://www.visitmoravsketoplice.com/pics/articles/Lipnica-DEKD-koledar-2023_f9c066e148c247697fbe693caa6bb9b6.pdf

33. DEKD - program dogodkov in dejavnosti (v občini Moravske Toplice na straneh 116-123): https://www.visitmoravsketoplice.com/pics/articles/Knjizica---program-dogodkov-in-dejavnosti-DEKD-in-TKD-2023.pdfOglejte si tudi