Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
15°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Zazvenelo je več kot 250 najmlajših glasov

Najmlajši pevski zbori Temeniške in Mirnske doline so se letos zbrali v Podružnični šoli Dolenja Nemška vas. Na območni reviji najmlajših pevskih zasedb, poimenovani Pomladni zvončki, je zapelo pet vrtčevskih zborov in en zbor prvega razreda osnovne šole. Med njimi sta bila tudi dva Škratovska pevska zbora.

Na letošnji reviji so se predstavili: Škratovski pevski zbor vrtca Mokronožci (OŠ Mokronog, Vrtec Mokronožci) z zborovodkinjama Petro Pograjc in Darjo Marn, Predšolski pevski zbor Sončnica (Vrtec Sončnica pri OŠ Veliki Gaber) z zborovodkinjama Renato Novak in Sabino Pekolj, Škratovski pevski zbor vrtca Mokronožci (OŠ Mokronog, PŠ Trebelno, oddelek na Trebelnem) z zborovodkinjo Petro Rozman, Cici muzikalčki (OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert, Vrtec Čebelica) z zborovodkinjama Antonijo Berk Nemec in Marijo Sabljak Bartolj, Otroški pevski zbor 1. razreda OŠ Mirna (OŠ Mirna) z zborovodkinjo Margareto Megi Vidmar in Mavrični zborček (Vrtec Mavrica Trebnje) z zborovodkinjo Barbaro Leben. Pred številnimi obiskovalci je tako v Dolenji Nemški vasi zapelo več kot 250 najmlajših pevk in pevcev Temeniške in Mirnske Doline.

Območno revijo je strokovno spremljala prof. Tatjana Mihelčič Gregorčič, ki se je po zaključenih nastopih pogovorila z zborovodkinjami in jim predala napotke za nadaljnje delo. Zbrane je na prireditvi pozdravila vodja podružnične šole Dolenja Nemška vas Nadja Marn, rdečo nit med pevskimi nastopi pa je prepletala voditeljica Kristina Gregorčič.

Na trebanjski JSKD medtem pripravljajo še Območno revijo otroških in mladinskih pevskih zborov, na kateri se bo predstavilo še šest šolskih pevskih zasedb. Pevsko srečanje bo v četrtek, 18. aprila, gostila Osnova šola dr. Pavla Lunačka Šentrupert.

Območni reviji pripravlja trebanjska izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD), ki skupaj z občinami Trebnje, Mirna, Šentrupert in Mokronog-Trebelno tvorstva srečanja tudi omogoča.

Besedilo: JSKD OI Trebnje

Foto: Studio PraprotKa

Oglejte si tudi