Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
3°C
SOB.
21°C
4°C
Oceni objavo

Z ZNANJEM DO BOLJŠEGA ZDRAVJA

Koronavirus (SARS-CoV-2) - gradiva

Vlada Republike Slovenije si ves čas prizadeva, da državljanom in vsem, ki se nahajajo na območju Slovenije, zagotavlja aktualne, natančne in pravočasne informacije. Vlada javnost sproti obvešča o razvoju dogodkov na osrednjem spletnem mestu o koronavirusu (https://www.gov.si/podrocja/zdravje/preventiva-in-skrb-za-zdravje/obvladovanje-nalezljivih-bolezni/koronavirus/) in prek družbenih omrežij (TW: @vladaRS, FB Vlada RS).

Aktivnosti v zvezi s koronavirusom vodi Ministrstvo za zdravje, ki je po Zakonu o nalezljivih boleznih pristojni državni organ. Razmere v Sloveniji in svetu natančno spremlja tudi Sekretariat Sveta za nacionalno varnost.

Pristojna ministrstva z navodili za ravnanje obveščajo vse javne in zasebne zdravstvene zavode, vzgojno-izobraževalne, visokošolske in raziskovalne zavode, objavljajo priporočila glede množičnih prireditev, priporočila potnikom itd., da bi na ta način dosegli vse relevantne javnosti in s preventivnimi ukrepi čim bolj zajezili morebitno širjenje koronavirusa. 

Vsi pristojni organi zelo resno spremljajo dogajanje v svetu in naši bližini, hkrati pa želijo poudariti, da sta pretiran strah in panika prav tako škodljiva. Z informacijami, ki jih sproti zagotavljamo javnosti, želimo prispevati k umirjenemu reševanju krizne situacije in s tem poleg širjenja virusa preprečiti tudi širše posledice za družbo in gospodarstvo.

Povezava na Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) 

Oglejte si tudi