Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Vidi Cizel nagrada 9. likovnega ex tempora Mokronog-Trebelno

Na prvi četrtek letošnjega veselega decembra je bilo na dogodku v Krajevni knjižnici Mokronog prav prijetno v družbi gostje Saše Pavček in moderatorke Carmen L. Oven. Kljub meglenemu večeru se je zbralo lepo število obiskovalcev, ki so želeli prisluhniti izjemni gostji, v nadaljevanju pa je sledila še otvoritev razstave likovnih del 9. ex tempora Mokronog-Trebelno, katerega ustvarjanje je potekalo 3. septembra 2023 v Mokronogu pri tamkajšnjem gasilskem domu pod mentorstvom Ane Cajnko in Braneta Praznika.

Na letošnjem ex temporu je ustvarjalo 15 likovnih ustvarjalcev in v prosti tehniki na temo kulturnih, zgodovinskih, krajinskih in etnoloških znamenitosti v občini Mokronog-Trebelno ustvarilo prav toliko del.

Po zaključku ex tempora je strokovna komisija ustvarjena dela ocenila in izbrala tri najboljša.  Na četrtkovi otvoritvi razstave sta Ana Cajnko in Brane Praznik podelila Bronasto plaketo Janezu OVSCU (Društvo likovnikov Logatec), Srebrno plaketo Renati BUKOVEC KOKALJ ter Zlato plaketo Vidi CIZEL (obe članici Društva likovnikov Trebnje). Nagrada za najboljše delo vsako leto prispeva Občina Mokronog-Trebelno. Nagrado – vrednostni bon za najboljše delo 9. ex tempora, je Vidi Cizel izročila direktorica Občine Mokronog-Trebelno, Mateja Vrabec.

Vidno presenečena nagrajenka Vida Cizel je svoje nagrajeno delo predala podžupanji Občine Mokronog-Trebelno, Snežki Bizjak. Podžupanja je ob zahvali zagotovila, da bo delo postavljeno v zbirko nagrajenih del preteklih ex temporov v sejni sobi Občine.   

Projekt 9. ex tempore z razstavo je tudi to leto potekal v organizaciji Zveze kulturnih društev Trebnje v sodelovanju z JSKD OI Trebnje pri  gostiteljih PGD Mokronog ter Knjižnici Pavla Golie Trebnje ob sofinanciranju projekta Občine Mokronog-Trebelno.  

Foto: Joži Sinur, JSKD OI Trebnje

                                                                                                                                      Zveza kulturnih društev Trebnje, Mojca Femec

Oglejte si tudi