Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Vabilo na koncert sakralne glasbe

V soboto 15. septembra bo v Cerkvi Žalostne Matere Božje na Žalostni gori v Mokronogu potekal koncert sakralne glasbe.

Zdravko Perger - bariton
Gregor Klančič – orgle
Zoran A. More – dramski igralec

Program:

Alessandro Stradella: Aria da chiesa - Pietá Signore
Johann Sebastian Bach: Fantasia BWV562
Georg Friedrich Händel: O, mio Signor
Wolfgang Amadeus Mozart: Ave verum
Luigi Luzzi: Ave Maria
Felix Mendelssohn: Andante religioso iz Sonate št.4
Peter Jereb: Mirno nam plove čolnič življenja
Franz Xaver Engelhart: Dajte mi zlatih strun
Lojze Mav: Mati moja, venec pletem
Stanko Premrl: Variirana obdelava pesmi Ti, o Marija
Charles Gounod: Ave Maria
César Franck: Panis angelicus
Léon Boëllmann: Menuet iz Suite Gothique
Georges Bizet: Agnus Dei

Baritonist Zdravko Perger, je član opernega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana od leta 1977, od leta 1993 pa je solist. Petje je začel študirati na glasbeni šoli v Šempetru pri Novi Gorici, pozneje je nadaljeval na SGBŠ v Ljubljani. Štiri leta se je izpopolnjeval pri priznanem slovenskem opernem pevcu Rudolfu Franclu. Uspešno je opravil dva mednarodna pevska tečaja (Alfred Burgstaler, Marjana Lipovšek) ter tečaj pri prof. mag. Margarethi Sparber (dunajska Visoka šola za glasbo in izrazno umetnost) in Kurtu Vidmerju.

Vloge:

baron Douphol (La traviata), Marullo (Rigoletto), Zerecki (Evgenij Onjegin), Dancario in Morales (Carmen), Fiorello in Figaro (Seviljski brivec), Schlemil in Herman (Hoffmannove pripovedke), Amantio (Gianni Schicchi), Harlekin (Ariadna na Naksosu), Čekalinski (Pikova dama), Belcore (Ljubezenski napoj), Bretigny (Manon), Kosec (Mrtve oči), Chansonette (Gorenjski slavček), Carnero (Cigan baron), Krušina (Prodana nevesta), Vihar (Nesmrtni Kaščej), G. Germont (La traviata ), Schaunard, Alcindor (La bohème), Vitez (Ksenija), Prerok in Decimus Brut (Kleopatra), Alavise in Lelio (Zvedave ženske), Jamadori (Madame Butterfly), Poljski sel (Ivan Susanin), Pričič (Vesela vdova), Pantalon (Zaljubljen v tri oranže), Valentin (Faust), Fiorello (Seviljski brivec).

Nastopal je z domačimi in tujimi simfoničnimi orkestri ter gostoval v Italiji, Avstriji in na Hrvaškem ter na turnejah po Avstraliji in na Japonskem.

GREGOR KLANČIČ je svoje glasbeno izobraževanje pričel na Glasbeni šoli Nova Gorica v klavirskem razredu prof. Klavdije Jamšek in na Orgelski šoli v Novi Gorici pri prof. Hubertu Bergantu. Študij je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je diplomiral na oddelku Glasbena pedagogika in Cerkvena glasba. Med leti 1999 in 2004 je vodil Primorski akademski zbor "Vinko Vodopivec" in z njim dosegel pomembne uspehe. Poučuje harmonijo in oblikoslovje na Orglarski šoli v Ljubljani, od leta 1999 pa deluje tudi kot organist v ljubljanski stolnici. Kot organist nastopa z mnogimi solisti in zbori. V sezoni 2004/05 je vodil Dekliški pevski zbor Nova Gorica, v letu 2008 pa je prevzel vodstvo novonastalega čezmejnega mladinskega pevskega zbora v Novi Gorici.

Od leta 1993 je član Slovenskega komornega zbora, od leta 2004 pa tudi asistent zborovodja, ki je Slovenski komorni zbor vodil že na nekaj samostojnih koncertih.

Oglejte si tudi