Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
20°C
JUTRI
35°C
20°C
Oceni objavo

Uspešno izpeljan 10. Jubilejni hitrostni vzpon na Trebelno za pokal Trebelanček

Jubilejni 10. hitrostni vzpon na Trebelno za pokal Trebelanček


Kolesarski klub dolenjska BALANCA je v petek, 24. maja 2024, organiziral 10. KOLESARSKI HITROSTNI VZPON na Trebelno za pokal Trebelanček s startom pred pošto v Mokronogu in ciljem na Trebelnem. Vreme je bilo več kot odlično za izpeljavo hitrostnega vzpona. Gorski kronometer je obsegal 4.6 km z višinsko razliko 260 m in povprečnim naklonom 6 %.

Starti so potekali intervalno na pol minute. Vsak udeleženec je dobil malico in pijačo. Tekmovalo je 76 kolesarjev in kolesark. Absolutni zmagovalec, ki je bil prejemnik prehodnega pokala, je postal Jaka Marolt, ki je opravil s rekordnim  časom 00:10:26:53, sledili so mu Anže Ravbar in Miran Kovačič. Tekmovanje je poleg cestnih koles, potekalo še v kategorijah MTB,  goni poni in E-Bike.

Med dekleti je slavila Klara Turk članica kolesarskega kluba Dolenjska Balanca s časom 00:14:47:00, druga je bila Tjaša Lopatec tretja Mateja Pižmoht. Na cilju sta zbrane kolesarje pozdravila podžupanja Občine Mokronog-Trebelno Snežka Bizjak in predsednik kluba dolenjska BALANCA Vinko Koražija, ki sta tudi podelila medalje in zasluženim pokale.

Kolesarski klub dolenjska BALANCA se vsem sponzorjem, podpornikom kluba ter prizadevnim članom iskreno zahvaljuje, vsem tekmovalcem pa iskreno čestita za dosežen rezultat.

KK dolenjska Balanca vas že sedaj vabi na 18. Kolesarski maraton po Mirnski dolini, ki bo potekal v  Mokronogu, 23. junija 2024.

 

Anita Petrič


Oglejte si tudi