Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

Ugotovitve inšpekcijskega nadzora nad odlaganjem komunalnih odpadkov

Služba za medobčinski inšpekcijski nadzor Skupne občinske uprave občin Dolenjske je v času od 20. 2. 2023 do 24. 3. 2023, v sodelovanju z izvajalcem javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki, Komunalo Trebnje d.o.o., s sedežem na naslovu 8210 Trebnje, Metelkova ulica 30, izvedla poostren nadzor glede pravilnega odlaganja komunalnih odpadkov in ločevanja komunalnih odpadkov na izvoru nastanka.

Nadzori so bili usmerjeni na pregled individualnih zabojnikov pri gospodinjstvih (pregledanih 254 gospodinjstev) kakor tudi skupnih zbiralnic za komunalne odpadke (6 pregledanih zbiralnic – pregledanih več zabojnikov). V okviru nadzora skupnih zbiralnic je bilo največ nepravilnosti ugotovljenih v zabojnikih za mešane komunalne odpadke, pa tudi v zabojnikih za mešano embalažo.

Stanje je zadovoljivo pri gospodinjstvih, kjer je uveljavljen sistem individualnega zbiranja komunalnih odpadkov in manj zadovoljiv pri skupnih zbiralnicah, še posebej zbiralnicah, ki so locirane izven naseljenih območij.

V okviru nadzora so bile ugotovljene kršitve, in sicer so bili v zabojnike za mešane komunalne odpadke odloženi papir, biološki odpadki in odpadna embalaža, zoper kršitelje so bili uvedeni prekrškovni postopki, v nekaterih primerih je bilo izrečeno opozorilo.

V skrbi za skupno zdravo okolje pozivamo vse uporabnike storitev javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki, da dosledno ločujejo komunalne odpadke in spoštujejo osnovna pravila ločevanja.

 

 

Skupna občinska uprava občin Dolenjske

Služba za medobčinski inšpekcijski nadzor

Dokumenti, priloge

Oglejte si tudi