Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

10. MEDNARODNI TURNIR BEACHTOUR TEM OPEN 2016

V Mokronogu je od 14. do 16. 7. potekal mednarodni turnir v odbojki na mivki pod imenom Mokronog Beachtour TEM open 2016, ki ga je organiziral Klub odbojke na mivki Mokronog. Turnir je letos praznoval 10. obletnico, udeležila pa sta se ga tudi avstrijska državna prvaka in ekipa iz Srbije.

 

Mednarodno prvenstvo ranga A za moške dvojke je potekalo jubilejno 10. leto zapored, mednarodno ranga B za ženske dvojke pa 4. leto. V četrtek so potekale kvalifikacije, ki so zapolnile 4 prazna mesta na glavnem turnirju v moškem delu tekmovanja, na katerega so se že predhodno uvrstile 4 ekipe z največ točkami in 2 ekipi s posebnim povabilom organizatorja ter 2 tuji ekipi.

 

V petek se je odvijal glavni turnir, kjer se je 12 ekip v vsaki kategoriji med seboj pomerilo za vstop v sobotni polfinale. Domačini so na glavnem turnirju imeli 1 ekipo in sicer dvojko Grega Erpič in Jaka Slak Riossa, ki je v paru zamenjal poškodovanega Roka Žlajpaha - z Gregom lanska zmagovalca turnirja.

 

Pri moških se je v polfinale uvrstila najboljša slovenska dvojka Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik, dvojka  Klemen Ponikvar in Kliment Čočorovski, serijski zmagovalec mokronoških turnirjev Danijel Pokeršnik v paru s Tadejem Boženkom ter avstrijska državna prvaka Simon Frühbauer in Jörg Wutzl. Pri puncah pa so si vstopnico za polfinale priigrale dvojke Nina Kontrec v paru z Mojco Pene, Tjaša Jančar in Dajana Lucas, Špela Morgan in Tjaša Kotnik ter Katja Mihalinec v paru z Niko Markovič.

 

V soboto so se polfinalni dvoboji začeli ob 15.00, pred tem pa so organizatorji poskrbeli za odličen ambient. Iz enega igrišča so namreč naredili pravo plažo na mivki sredi Mokronoga. V baru na plaži so se mešali koktajli za obiskovalce in tekmovalce. Postavljena je bila tudi VIP tribuna, kjer so lahko gledalci poležavali na ležalnikih iz katerih je bilo možno gledati tekme prav iz prve vrste. Vzdušje je nekoliko pokvarilo le slabo vreme.

 

Polfinalne tekme so bile zelo izenačene. Pri puncah so se v finale uvrstili dvojki Kontrec/Pene, ki sta z 2:0 premagali dvojko Markovič/Mihalinec in Jančar/Lucas, ki sta z 2:1 premagali dvojko Kotnik/Morgan. V prvem moškem polfinalu je dvojka Zemljak/Pokeršnik premagala dvojko Ponikvar/Čočorovski. Zadnje polfinale je dobila avstrijska dvojka Frühbauer/Wutzl, ki je z 2:0 premagala dvojko Pokeršnik/Boženk.

 

Tretje mesto pri ženskah je na koncu osvojila dvojka Kotnik/Morgan, pri moških pa sta tretje mesto osvojila Pokeršnik in Boženk. V ženskem finalu sta v tie breaku slavili Tjaša Jančar in Dajana Lucas. Moški finale je bil mednarodno obarvan, pomerila sta se avstrijska prvaka Frühbauer/Wutzl, ki sta bila z 2 proti 0 boljša od slovenske naveze Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik.

 

Naslednje leto upamo, da organizatorjem ne bo zagodlo vreme, saj obljubljajo še večji spektakel na mivki. Organizatorji se zahvaljujejo vsem sponzorjem in posameznikom, ki so v turnir vložili veliko truda in prostega časa. Tako brez prvih kot tudi drugih vsekakor ne bi mogli organizirati turnirja na tako visoki ravni.

Oglejte si tudi