Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu Mokronožci

V petek, 18. novembra 2011, je po  vrtcih in šolah po vsej Sloveniji potekal prav poseben projekt z imenom TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK. Ta dan je bil zelo pomemben tudi v vrtcu Mokronožci. Z otroki smo se v tem mesecu zelo zavzeto pripravljali nanj in nastalo je kar nekaj izdelkov, ki smo jih razstavili po prostorih vrtca.

Zbrali smo se okoli 7.30 ure. Po kratkem nagovoru vodje vrtca smo pričeli z zajtrkom. Na naših tradicionalno opremljenih mizah smo imeli črn kruh, maslo, med, mleko in jabolka; vse seveda slovenskega porekla in iz domače okolice. Vzdušje je bilo zelo prijetno. Otroci starejše skupine so poskrbeli tudi za kratek program, ki so ga predstavili po vseh igralnicah. Tudi ostali oddelki so se s tradicionalnimi pesmicami, izštevankami ali rajalnimi igricami predstavili staršem. Da pa je bil zajtrk še bolj poseben in slavnosten, so poskrbeli številni gostje. Povabilu so se prijazno odzvali župan občine Anton Maver s sodelavci, predstavniki čebelarjev, Mokronožice, predstavnik lovcev, člani eko programskega sveta in starši. Prav posebna gostja pa je bila gospa Nada s kmetije Marn z Jezera pri Trebnjem, ki nam je na svoji stojnici  predstavila in ponudila svoje domače izdelke. Okušali smo jogurte, sire in namaze različnih vrst, ki smo jih mazali na odličen pirin in ajdov kruh z ekokmetije Ziherl. Otroci so si še celo dopoldne oblizovali prste.

Tako je petek minil v znamenju tradicionalne, domače, predvsem pa slovenske hrane. Take akcije zelo podpiramo in se jih veselimo tudi v prihodnje.

                                                                                                                                                        Tanja Škarja

Oglejte si tudi