Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Občina Mokronog-Trebelno v projektu Očistimo Slovenijo 2012

Pričele so se priprave na ponovitev velike prostovoljske okoljske akcije Očistimo Slovenijo 2012, ki bo potekala 24. marca 2012, v šolah in vrtcih pa 23. marca 2012. Tokrat ne bomo čistili samo Slovenije. Milijoni prostovoljcev bomo del največje okoljske akcije v zgodovini človeštva, akcije, ki bo združila svet, World Cleanup 2012. Skupaj bomo  očistili naš planet milijonov ton odpadkov. Na ta dan se bo pisala zgodovina.

Verjamemo, da boste tudi vi z nami krojili čisto zgodbo o uspehu.

Akcija bo potekala po uspešnem zgledu projekta Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, v katerem se je 17. aprila 2010 združilo več kot 270.000 prostovoljcev. Podobne velike prostovoljske čistilne akcije je izvedlo še 11 držav s skupno več kot 1,5 milijona sodelujočimi prostovoljci. Od vseh je bila Slovenija daleč najbolj uspešna.

Lanskemu čiščenju Slovenije so se pridružile prav vse slovenske občine. V nekaterih je udeležba dosegla skoraj polovico občanov. Akcija se je izkazala za pozitivno ne le z okoljevarstvenega, temveč tudi ekonomskega in socialnega vidika. Nastal je prvi vseslovenski register divjih odlagališč, velika odmevnost pa je pripomogla k višanju ozaveščenosti. Akcija je s svojo povezovalno noto močno vplivala na krepitev vezi med občani. Vse to viša kvaliteto našega življenja.

Tudi v naši občini smo takrat pokazali, da znamo stopiti skupaj in prevzeti odgovornost za svoj kraj, da si želimo v skrbi za čistejše okolje pokazati, da lahko skupaj marsikaj ustvarimo, spremenimo, dvignemo ozaveščenost. V tem duhu se Občina Mokronog-Trebelno ponovno pridružuje projektu Očistimo Slovenijo 2012 in vas vabi, da:

  • se prijavite na čistilno akcijo 24. 3. 2012
  • pomagate pri preverjanju, iskanju in popisovanju divjih odlagališč v občini
  • pomagate pri odvozu odpadkov
  • povabite vse družinske člane, prijatelje in znance, da se pridružijo čiščenju na dan akcije.

Na naši spletni strani vas bomo obveščali o aktivnostih in poteku akcije v občini. V primeru kakršnihkoli vprašanj in predlogov se lahko obrnete na občinskega koordinatorja akcije: Nataša Šuštaršič, E:natasa.sustarsic@ocistimo.si, T: 041 926 687

Vabimo vas tudi k spremljanju številnih ozaveščevalnih in promocijskih aktivnosti  projekta na spletni straniwww.ocistimo.si.

Verjamemo, da boste del največjega okoljskega projekta v zgodovini človeštva tudi vi in da si boste 24. marec označili v vašem koledarju že sedaj!

Oglejte si tudi