Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
6°C
JUTRI
27°C
7°C
Oceni objavo

Pevke DPŽ TAVŽENTROŽA zapele v množičnem zboru

V nedeljo, 18. junija 2023, je tradicionalno zazvenela pesem slovenskih pevskih zborov in zamejskih zborov matične domovine v Šentvidu pri Stični, zibelki edinstvene pevske manifestacije v Sloveniji, na športnem igrišču tamkajšnje osnovne šole.

Že 52. leto se je zbralo preko 90 pevskih zasedb pod geslom Pesem in smeh sta v dobrih ljudeh, ki so pod vodstvom dirigenta Igorja Švare zapeli pesmi, ki sta jih izbrala dolgoletna sodelavca tabora Igor Švara in žal, že pokojni, Stane Peček.

Letošnji tabor je bil posvečen tudi tesnemu sodelavcu tabora, letos preminulemu Iliji Bregarju, ki je  vsako leto skrbel za pripravo biltena tabora.

Tudi zbori iz Temeniške in Mirnske doline so se udeležili tradicionalnega pevskega dogodka:

iz Občine Mokronog-Trebelno pevke DPŽ Tavžentroža, ki jih vodi Matej Burger, iz Občine Mirna Ženski pevski zbor Zimzelen, pod vodstvom  Tanje Udovč  in iz Občine Trebnje Mešani pevski zbor DU Trebnje, ki ga prav tako vodi zborovodja Matej Burger.

V povorki, ki je potekala skozi Šentvid pred začetkom osrednjega dogodka, pa so sodelovale tudi Trebanjske mažorete.

Hvala organizatorjem in vsem sodelujočim, ki prispevate k ohranjanju  tradicionalnega pevskega dogodka v naši neposredni bližini.   

Zveza kulturnih društev Trebnje

Oglejte si tudi