Logo MojaObčina.si
JUTRI
3°C
0°C
ČET.
5°C
-3°C
Oceni objavo

Obvestilo za javnost - participativni proračun

Spoštovane občanke in občani,

Občinski svet občine Mokronog–Trebelno je na svoji 5. redni seji, na pobudo župana, sprejel "Pravilnik o postopku izvedbe participativnega proračuna občine Mokronog-Trebelno". S sklepom je določil tudi višino participativnega proračuna in njegovo delitev po volilnih območjih. To pomeni, da boste lahko občani na ta način, že v jeseni letošnjega leta, neposredno odločali o proračunskih sredstvih, ki jih boste namenili izbranim projektom v svojem volilnem območju.

Po izboru občanov! Participativni proračun Občine Mokronog-Trebelno

Razpis, ki bo izveden v jeseni, bo objavljen v sredstvih javnega obveščanja, na spletni strani občine in v občinskem glasilu Odsev. Vsak občan bo v skladu s Pravilnikom lahko opravil glasovanje in tako prispeval k razvoju naše občine in uresničitvi želja in projektov.

Predstavitev participativnega proračuna in način glasovanja bomo predstavili tudi na zborih občanov, ki bodo izvedeni v septembru letošnjega leta. Po izbranih projektih bo občina izvedla postopke za izpeljavo projektov v naslednjem letu. 

To sta dve že izpolnjeni obljubi iz preteklega obdobja,  nekaj pa jih še čaka za izpolnitev in bodo realizirane v letošnjem letu.  

Naj vam te stvari lepšajo dopust in zavest, da ste občani te občine.

mag. Franc Glušič

Župan občine Mokronog – Trebelno

Oglejte si tudi