Logo MojaObčina.si

Mokronog-Trebelno

DANES
2°C
-3°C
JUTRI
4°C
-1°C
Deli
1211

SKUPAJ BOMO NAREDILI VEČ

Škoda bi bilo, da v občini v kateri ima sedaj sedež naše društvo RESje - prostovoljstvo na področju demence, ki sicer deluje na področju celotne Slovenije, ne bi naredili več kot doslej smo.

 

Vsem je jasno, da brez sodelovanja ljudi, ki živijo v nekem okolju, brez povezovanja s krajevnimi organizacijami in društvi, ne gre. 

 

Pred leti smo imeli nekaj predavanj na splošno o demenci v društvu upokojencev v Mokronogu. Čeprav je bil interes udeležencev za nadaljevanje izobraževanj velik, se je zataknilo, mislim da pri sredstvih. Naši predavatelji namreč niso iz Mokronoga pač pa iz različnih koncev Slovenije in čeprav za svoje delo ne dobijo nagrad ali honorarjev, jim je potrebno povrniti potne stroške. In se je zataknilo. In ustavilo.

 

Delavnice v knjižnici v Mokronogu z naslovom »Pogovor o demenci« v marcu 2017 so prav tako pokazale, da bi veljalo nadaljevati. Ne le v Mokronogu temveč tudi v okoliških krajih, vse tja do Trebnjega od koder so prišli nekateri udeleženci. Upamo, da se bomo dogovorili z matično knjižnico Pavla Golie, ki ima sedež v Trebnjem, da v jeseni izvedemo podobne delavnice tudi v drugih izpostavah te knjižnice.

 

Seveda smo za vsakršno povezovanje tudi z drugimi organizacijami in društvi, vendar mora pobuda priti tudi z njihove strani.

 

Ni dovolj, da nas kličejo svojci in sprašujejo, kje bomo imeli spet delavnice ali predavanje, ni dovolj, da smo na podlagi odgovorov v anketah, ki jih vedno izvedemo na naših dejavnostih, ugotovili, da si želijo udeleženci še več podobnih delavnic, za nadaljevanje nam morajo pomagati krajevne organizacije in društva.

 

Društvo RESje izvaja dejavnosti, ki so za uporabnike brezplačne. Od svetovalnega telefona, predavanj, delavnic do pošiljanja priročnika. Edini vir za delovanje društva RESje so trenutno zgolj prostovoljni prispevki. 

 

Če zaključimo: ljudje želijo in potrebujejo znanje, ki ga podajamo na naših delavnicah, da bi to prišlo do krajanov, svojcev oseb z demenco pa potrebujemo sodelovanje krajevnih organizacij in društev. 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!