Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

Na ustanovni seji prisegel novi župan mag. Franc Glušič

22. decembra se je na ustanovni seji sešel Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno. Slovesno je zaprisegel tudi novi župan, mag. Franc Glušič.

V drugem krogu lokalnih volitev, ko je bila volilna udeležba v občini 65,38-odstotna, je novi župan prejel 53,99 odstotka glasov volivcev. »Prva naloga občinskega sveta bo formiranje odborov. Znotraj občine pa me najprej čaka sestanek z zaposlenimi na občinski upravi. Bistvenih sprememb v samem začetku ne bo, saj moram najprej videti, kako in kaj stojijo stvari. Vsekakor pa vsak župan prinese nekaj svežine tako v samo upravljanje kot v sam način dela. Želim si dobrega sodelovanja z občinskim svetom in občinsko upravo, predvsem pa se moramo vsi skupaj zavedati, da smo tu zaradi ljudi in da le skupaj lahko naredimo nekaj dobrega. Ena od novosti, ki jo želim uvesti, je participativni proračun, s katerim bi dali voljenim svetnikom težo, občanom pa omogočili bolj neposredno odločanje o uresničevanju projektov v njihovi bližini,« je po zaprisegi povedal novi župan mag. Franc Glušič, ki bo delo in naloge župana v mandatu 2022-2026 opravljal nepoklicno. 

Po 34 letih dela na notranjem ministrstvu se je drugi župan v občini, ki samostojno deluje od 1. januarja 2007, z včerajšnjim dnem namreč upokojil. Dosedanji župan Anton Maver (SD) pa je eden od enajstih članov občinskega sveta, s katerim bo v prihodnjih štirih letih sodeloval. V občinski svet so izvoljeni še trije člani, ki so kandidirali s podporo stranke SLS (Denis Šantej, Franc Dragan in Robert Gregorčič – včeraj je bil odsoten), po eden s podporo SDS (Tamara Vavtar Žibert) in NSi (Gregor Škoporc), medtem ko je preostalih pet (Marjan Starič, Ana Vene, Snežka Bizjak, Zvonko Muhič in Matija Kovačič) kandidiralo s podporo volivcev. V občinskem svetu je sicer šest novih obrazov.

Občinski svet je včeraj potrdil še komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja – za predsednico je bila izvoljena Snežka Bizjak, člani pa so Franc Dragan, Robert Gregorčič, Tamara Vavtar Žibert in Ana Vene.

Oglejte si tudi