Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Mednarodna konferenca na temo požarne varnosti

Gre za največjo konferenco na temo požarne varnosti v hotelih in drugih nastanitvenih turističnih objektih v zgodovini Slovenije, podobne konference pa že dlje ni bilo tudi v širšem evropskem prostoru. Organizatorji so se potrudili za pester in zanimiv program s prvovrstnimi predavatelji, ki bodo predstavili zahteve in smernice za požarno varno ureditev nastanitvenih turističnih objektov, ki veljajo v Evropi.
Slovensko združenje za požarno varstvoskupaj s partnerji organizira dvodnevno mednarodno konferenco Požarna varnost v hotelih in drugih nastanitvenih turističnih objektih / Fire Safe Accommodation, ki bo 31. marca in 1. aprila 2016 v Grand hotelu Toplice na Bledu.

Gre za največjo konferenco na temo požarne varnosti v hotelih in drugih nastanitvenih turističnih objektih v zgodovini Slovenije, podobne konference pa že dlje ni bilo tudi v širšem evropskem prostoru. Organizatorji so se potrudili za pester in zanimiv program s prvovrstnimi predavatelji, ki bodo predstavili zahteve in smernice za požarno varno ureditev nastanitvenih turističnih objektov, ki veljajo v Evropi. 

Med predavatelji so vrhunski strokovnjaki s področja požarne zaščite stavb, varnosti v turizmu, zaščite stavb kulturne dediščine, gasilci, ki se ukvarjajo s preventivo, itd. Na poljuden, strokovno podkovan način bodo udeležencem predstavili ustrezne rešitve pri vzdrževanju in prenovah nastanitvenih turističnih objektov z namenom ohranjanja oziroma izboljšanja požarne varnosti; tudi za primere stavb kulturne dediščine, ki služijo nastanitvi turistov in popotnikov in s posluhom za potrebe in varnost invalidov.


Ponudniki turistično-gostinskih storitev, ki skrbijo za varnost svojih gostov imajo prednost pred ostalimi. To konkurenčno prednost je treba vzdrževati, nadgrajevati, poudarjati. Ustrezno urejena in vzdrževana stavba omogoča varno rabo za zaposlene in goste, v primeru požara ali druge nezgode pa so stroški sanacije manjši, prenova pa hitrejša. Pri vzdrževanju, prenovah in sanacijah jim lahko pri tem pomagajo tudi strokovnjaki za načrtovanje in izvedbo gradbenih in obrtniških del.


Prijava na konferenco poteka preko spletne strani Fire Safe Accommodation. Za zgodnje prijave do 29. februarja 2016 je višina kotizacije 225,00 EUR + DDV, po tem datumu pa velja polna cena v višini 300,00 EUR + DDV. Posebne popuste priznamo študentom in sponzorjem, za katere veljajo posebni paketi.

Vabljeni k prijavi preko spletne strani konference ali na elektronski naslov info@szpv.si.

Oglejte si tudi