Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
15°C
JUTRI
25°C
15°C
Oceni objavo

Letošnja prejemnika priznanja Civilne zaščite

1. marec – DAN CIVILNE ZAŠČITE

V Sloveniji od leta 1992 vsak 1. marec praznujemo dan Civilne zaščite. Ta dan je namenjen počastitvi vseh pripadnic in pripadnikov reševalnih služb, ki nepoklicno ali poklicno izkazujejo solidarnost in nudijo pomoč ljudem, ko jo potrebujejo.

Osrednja slovesnost ob letošnjem dnevu Civilne zaščite je potekala v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju. Slavnostni govornik je bil minister za obrambo Marjan Šarec. Na slovesnosti so podelili bronasta, srebrna in zlata priznanja, plakete ter najvišje priznanje, kipec Civilne zaščite Republike Slovenije, ki je najvišje priznanje.

Komisija za nagrade in priznanja CZ se je letos na podlagi predlogov odločila za podelitev 306 priznanj, od tega 140 bronastih, 89 srebrnih in 40 zlatih priznanj, 36 plaket ter eno najvišje priznanje, kipec Civilne zaščite RS.

Na osrednji svečanosti na Brdu pri Kranju sta v. d. direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje Leon Behin ter poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan podelila 43 priznanj. Ostala priznanja bodo vročena na regijskih slovesnostih, ki se bodo zvrstile v naslednjih dneh.

Regijska svečanost za Dolenjsko in Belo krajino je potekala v četrtek, 2. marca, v Metliki v tamkajšnjem kulturnem domu.

Med prejemniki sta bila dva prejemnika tudi iz Gasilske zveze Trebnje iz Občine Mokronog-Trebelno, Alojz Bregant in Prostovoljno gasilsko društvo Trebelno, ki v letošnjem letu obeležuje 110. obletnico delovanja. Predsednik PGD Trebelno, Tomislav Kocjan se je udeležil tudi osrednje prireditve na Brdu pri Kranju.

Čestitke prejemnikoma priznanja CZ.

Foto: Andrej Jevnikar in Mojca Femec

Gasilska zveza Trebnje

Oglejte si tudi