Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Zmagali v Portorožu, na Vurberku in ...

Ansambel Nemir, ki ima sedež v Mokronogu, je v zadnjem mesecu pogosto na zmagovalnih stopničkah. Na tečaju v oddaji Na zdravje je njihova pesem Na sipinah prejela naziv Pesem poletja. S festivala Vurberk pa so se vrnili kot absolutni zmagovalci.
V portoroški Alayi, kjer je 25. maja potekala finalna oddaja Na zdravje, so gledalci prvega programa TV Slovenija izglasovali pesem Na sipinah za pesem poletja. Glasbo in besedilo za zmagovalni valček sta napisala Vera Šolinc in Franc Šegovc, izvedel pa ansambel Nemir.

 

Uspehe so "želi" tudi na 21. festivalu narodno-zabavne glasbe Vurberk, kjer so 16. junija osvojili kar štiri nagrade. Strokovna komisija jim je podelila "Plaketo Lojzeta Slaka" za izvedbo, plaketo za najboljšo skladbo po izboru radijskih postaj Slovenije za polko "Se ujeti ne pustim" ter nagrado občinstva. Seštevek ocen strokovne komisije, komisije radijskih postaj in glasovanje občinstva pa jih je prinesel Zlatega zmaja in tako so postali absolutni zmagovalci festivala.

Z optimizmom se pripravljajo na prihajajoče julijske festivale na Ptuju in Števerjanu, v načrtu pa imajo tudi koncert ter izid nove zgoščenke. 

V teh dneh bodo, poleg Špele Grošelj,  poskrbeli še za dobro vzdušje na tradicionalni Kresni noči v Mokronogu.

 

Foto: Milan Simčič in Boris Kovačič

Oglejte si tudi