Logo MojaObčina.si

Mokronog-Trebelno

JUTRI
16°C
0°C
PON.
19°C
2°C
2956

Španski večer - "Hasta la vista!"

Vabljeni na 2. predstavo v prvi sezoni gledališkega abonmaja TIM. Nastopila bo gledališka skupina DKD Svoboda Senovo z komedijo Španski večer - "Hasta la vista!". Predstava bo v torek, 5. novembra 2019, ob 19.30 v Kulturnem domu Trebnje.

Vstopnice za izven bodo na voljo pol ure pred predstavo na blagajni KD Trebnje. Vsak obiskovalec potrebuje svojo vstopnico, cena vstopnice je enaka za vse obiskovalce in znaša 10€.

José Luis Alonso de Santos velja za enega najpomembnejših sodobnih španskih dramatikov. Ljubezenske in šaljive slike al fresco so njegovo prvo delo, prevedeno v slovenščino. Gre za več vrst humorja, od komičnih situacij in ironije do absurda. Tudi v tem delu se pojavi gledališče znotraj gledališča, ki spodbuja k razmišljanju o razmerju med igralci in občinstvom ter o samem gledališkem ustvarjanju in igranju. Dramska moč teh prizorov izvira iz spretne mešanice ljubezni in humorja ter domišljene notranje zgradbe.

Izbrane monologe smo združili v priložnostni dogodek in ga postavili v špansko gostilno Hasta la vista, v kateri stenske slike "oživijo" in nam razodenejo zgodbe. Povezali smo jih z glasbenimi vložki in plesnimi koraki v celoto, poimenovano Španski večer.

 

Avtor: José Luis Alonso de Santos

Prevod: Ula Gojo, Greti Ličen, Špela Oman, Ana Pauer, Vesna Puh, Ivana Tišman, Ava Zupančič. Mentorica: Maja Šabec

Režija: Boža Ojsteršek

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi