Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Likovne ustvarjalnice v Mokronogu

Letos smo se v likovnih ustvarjalnicah, ki potekajo v prostorih društva upokojencev Mokronog Trebelno drugo leto, lotili mozaika, kar ni tako preprosto. Seveda smo se spoprijeli tudi z drugimi tehnikami, med drugim oblikovanja iz gline. V poletnih mesecih, ko se je naša ustvarjalnica preselila na Križni vrh, smo se poizkusili tudi v slikanju in risanju in sploh ustvarjanju. Julija in avgusta so na Križnem vrhu odvijale »Škratove igralnice« in ustvarjalnice za odrasle. Pogosto je bilo zelo živahno. Najmlajši so pripravili dve gledališki predstavi, po pravljici, ki so jo ustvarili sami. Ob pomoči starejših so se poizkusili tudi v šivanju, pletenju, izdelavi mask in kostumov . Drugi so slikali krajino, tihožitja, se poizkusili na lončarskem vretenu,  vrtenju hula-hupa in pojev, pa tudi jahanju. Skratka: pestro, zanimivo in koristno.

 Z likovnimi ustvarjalnicami za vse generacije nadaljujemo. Srečujemo se vsak petek, od 17 ure naprej v prostorih DU Mokronog.

Če vas mika, da se bi nam pridružili pokličite na tel. 041 694 360 ali enostavno pridite!

Več o dogajanju v škratkovih igralnicah, ki jih bomo zagotovo ponovili,če ne prej pa drugo poletje,  lahko izveste več na http://skratkoveigralnice.co.cc.

 

Vse ustvarjalnice so bile za občane Mokronga in Trebelna brezplačne. Pri izvedbi nas je podprl CIK Trebnje in Občina Mokronog-Trebelno.

 

Zapisala in fotografirala prof.Ana Cajnko

 

Oglejte si tudi