Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
4°C
ČET.
15°C
7°C
Oceni objavo

Besede so tkale tudi mokronoške literatke

V Dragi pri Šentrupertu so aprila gostili letošnje srečanje literatk in literatov z območja občin Mirna, Mokronog-Trebelno, Šentrupert in Trebnje. Gre za območno srečanje literatov Mirnske in Temeniške doline, poimenovano Besede povezujejo, ki ga pripravlja trebanjska območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD).

Na sedmem tovrstnem natečaju, ki je bil namenjen avtorjem, starejšim od 15 let, je sodelovalo 16 literatk in literatov: Olga Ambrožič (Sela pri Šumberku), Antonija Berk Nemec (Šentrupert), Luka Bregar (Čatež), Tjaša Drčar (Trebnje), Jožica Golob (Mirna), Tilka Gorenc (Šentrupert), Ivanka Jevnikar (Mokronog), Magda Kastelicf Hočevar (Žužemberk), Ivan Korponai (Velki Gaber), Marija Kos (Mokronog), Duška Lah Peček (Mokronog), Gordana Lalić (Dobrnič), Drago Nahtigal (Trebnje), Nataša Zaletelj (Trebnje), Danijela Zupan (Šentrupert), Maja Žorga Dulmin (Trebnje).

Letos je šest literatov sodelovalo s proznimi deli, devet s poezijo, ena literatka pa je na natečaj poslala tako prozno delo kot poezijo. Območno srečanje je še tretjič zapored spremljala pesnica in pisateljica Stanka Hrastelj, ki je pregledala prispela dela. V društveni hiši Etno družabnega društva Draga pri Šentrupertu pa se je odvijala literarna delavnica, na kateri se je Hrasteljeva s sodelujočimi pogovorila o literarnih delih in jim predala nasvete za izboljšanje njihovega ustvarjanja.

V okviru projekta Besede povezujejo na trebanjskem JSKD-ju v jeseni načrtujejo še izdajo literarnega zbornika, v katerem bodo izbrana dela zadnjih treh območnih srečanj. Projekt Besede povezujejo omogoča JSKD ter občine Trebnje, Mirna, Šentrupert in Mokronog-Trebelno.

Besedilo in foto: JSKD OI Trebnje

Oglejte si tudi