Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
8°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

Optično omrežje v vaš dom

Iz Občine Mokronog-Trebelno sporočajo, da je izgradnja hrbteničnega omrežja v občini Mokronog-Trebelno je končana, izvedena so montažna dela in postavljena in opremljena je tudi funkcijska lokacija. V mesecu oktobru pa je izvajalec GVO pričel z izgradnjo hišnih priključkov. Gradnja optičnega omrežja se je sicer pričelo julija 2011. Omrožje bo naročnikom omogočilo dostop do sodobnih telekomunikacijskih rešitev, večjih hitrosti interneta, IP telefonije in IP televizije.

Hišni priključki se gradijo povsod tam, kjer so ali tekom gradnje še bodo gospodinjstva za to izrazila interes, kar storijo s podpisom Pogodbe o izgradnji priključka na odprto širokopasovno omrežje, ki jo sklenejo s podjetjem GVO.

Vpogled na izgrajeno hrbtenično omrežje je občanom na voljo preko občinske spletne strani v aplikaciji PISO (http://www.geoprostor.net/PisoPortal), kjer je mogoče natančno gospodinjstva na območju izvedbe projekta.

V občini imamo 602 gospodinjstva (bele lise), ki bodo imela možnost PREDNOSTNE priključitve v prvi fazi, to je takoj po končani izgradnji. Ta gospodinjstva so v aplikaciji označena z rdečini kvadratki.

Cena izgradnje hišnega priključka je za vsa gospodinjstva enaka in bo znašala 192,00 € z DDV-jem.

Pred pričetkom gradnje se bo pri zainteresiranih občanih oglasil predstavnik izvajalca podjetja GVO, s katerim se bodo občani operativno dogovorili o poteku izgradnje hišnega priključka. Soglasja za prekope sosednjih zemljišč zagotovi naročnik sam.

Oglejte si tudi