Logo MojaObčina.si

Mokronog-Trebelno

DANES
2°C
-3°C
JUTRI
4°C
-1°C

38. FESTIVAL TAMBURAŠEV IN MANDOLINISTOV

606
Organizator: JSKD OI Trebnje v Občini Mokronog-Trebelno

Na srečanju izbranih tamburaških skupin, ki bo v soboto, 14. aprila 2018, ob 18. uri, bo sodelovalo osem odraslih zasedb in dva otroška orkestra iz Slovenije ter gostujoča skupina iz Hrvaške. Prireditev, ki ima tekmovalni značaj,  bo potekala v dvorani Upravno kulturnega središča v Mokronogu, spremljala pa jo bo strokovna komisija v sestavi mag. Damir Zajec, Vladimir Hrovat in Igor Kudeljnjak.

 

Prireditev bo potekala v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD), ki preko vsakoletnih državnih festivalov tamburaških in mandolinskih skupin skrbi za razvoj te ljubiteljske dejavnosti. V Sloveniji deluje preko 50 tamburaških in mandolinskih skupin, v zadnjih letih je vse več otroških. Zato je bil v letu 2017 v okviru tradicionalnega Festivala tamburašev in mandolinistov izpeljan prvi festival, namenjen otroškim skupinam. Na letošnjem festivalu bosta dva otroška tamburaška orkestra prikazala nove smernice in razvoj otroškega tamburaškega ustvarjanja.

 

Na sobotnem srečanju bodo nastopile naslednje zasedbe:

Tamburaški orkester Modrijančki, Mlajši Tamburjaši, Tamburaška skupina Kulturnega društva Međimurje Velenje, Tamburaška skupina Metliške folklorne skupine Ivan Navratil, Tamburaški orkester Cirkovce, Tamburaški orkester KUD Oton Župančič Artiče, Tamburaški orkester Šmartno, Tamburaški orkester KUD Majšperk, Kulturno društvo Vipavski tamburaši, Tamburjaši in Tamburaški orkester “Stjepan Bujan- Stipić” Čakovec.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!