Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Predstavitev Športno rekreativnega društva Dolič

Športno rekreativno društvo Dolič pri Mislinji je bilo na pobudo športnih zanesenjakov v kraju ustanovljeno že leta 1981. Društvo trenutno šteje preko 100 članov, pretežno krajanov vaške skupnosti Dolič nekaj članov je pa tudi od drugod.
Na začetku razen slabega nogometnega igrišča ni imelo svojih športnih objektov. Z leti se je to spremenilo, saj ima sedaj društvo v upravljanju moderen športni center s celim kompleksom športnih igrišč. Center so v veliki večini s prostovoljnim delom zgradili člani sami ob pomoči lokalne skupnosti. Pomoč je večja predvsem v zadnjih letih.

 

Športni center sestavljajo: Športni dom, travnato nogometno igrišče, asfaltno igrišče za mali nogomet in košarko, igrišče za odbojko na mivki, balinišče ,rusko kegljišče ter kamin in prostor za piknike.

 

V dvorani Športnega doma so tudi rekviziti za dodatne aktivnosti: miza za namizni tenis in šahovski kompleti. Dom je ogrevan s centralno kurjavo na olje.

 

Društvo deluje preko različnih sekcij, ki jih vodijo strokovni sodelavci. Trenutno delujejo naslednje sekcije: nogomet, košarka, odbojka, namizni tenis, balinanje in kegljanje, šah, pilates, zumba in sekcija za delo z najmlajšimi.

 

Društvo preko celega leta prireja različne prireditve: kresovanje, turnirje, smučarska tekmovanja in šahovsko ligo ter veteransko ligo v nogometu. Redno pa se na igriščih odvija tudi občinska liga v nogometu.

 

Društvo vodi predsednik in izvršni odbor , ki se redno mesečno sestaja.

S športnimi pozdravi!

 

 

ŠRD Dolič pri Mislinji

Predsednik: Rajko Brodej

 

Oglejte si tudi