Logo MojaObčina.si

Mislinja

DANES
24°C
7°C
JUTRI
23°C
10°C
2780

ODLIČNI USPEHI MLADIH STRELK IN STRELCEV STRELSKEGA DRUŠTVA DOLIČ

Konec meseca marca se je v organizaciji SD Trzin pričelo že 28. državno prvenstvu v streljanju z zračnim orožjem. Na prvenstvu je v dveh dneh nastopilo preko 700 tekmovalk in tekmovalcev iz okoli 70 društev.

Konkurenca v streljanju z zračnim orožjem je izjemno močna in zelo izenačena, zato smo lahko vsi ponosni na vse uvrstitve in dosežke naših tekmovalcev, saj kljub temu, da smo eno najmanjših društev uspešno konkuriramo največjim v Sloveniji. 

Tako je bilo tudi letos. Najmlajši so pričeli že ob 9h zjutraj in kako lepše otvoritvi državno prvenstvo kot z naslovom DRŽAVNEGA PODPRVAKA.

Malce grenkega priokusa smo vseeno začutili, saj je zmanjkal kanček športne sreče in sicer v kategoriji cicibani je GLAŽAR JURE z rezultatom 176 krogov dosegel enak rezultat kot prvouvrščeni, vendar je po štetju devetic zadel eno manj in tako končal na 2. mestu in s tem osvojil naslov DRŽAVNEGA PODPRVAKA.

Odlično so ga dopolnili še njegov brat GLAŽAR JERNEJ, ki je z rezultatom 161 krogov dosegel 24. mesto, JAKOB TJAN, ki je z rezultatom 158 krogov dosegel 33. mesto in JAKOPIČ ANŽE, ki je z rezultatom 152 krogov dosegel 43. mesto.
Ekipno so cicibani v hudi konkurenci dosegli odlično 3. mesto!

Takoj za cicibani so na strelna mesta stopili še naši najmlajši tekmovalki. V kategoriji cicibanke je MENCINGER TEJA z rezultatom 174 dosegla odlično 8. mesto ter FELLE MANCA z rezultatom 157 krogov 19. mesto. 

 

Med pionirji se je najbolje odrezal HATUNŠEK VID, ki je z rezultatom 181 krogov dosegel 8. mesto, a če bi zadnji strel zadel desetico bi tako pristal celo na 2. mestu. Lepo so ga dopolnili še JURKO DEJAN, ki je z rezultatom 175 krogov dosegel 21. mesto, VODENIK ANŽE, ki je z rezultatom 168 krogov dosegel 43. mesto, ORLIČNIK ALJAŽ, ki je z rezultatom 165 krogov dosegel 49. mesto in TROST ALJAŽ, ki je z enakim rezultatom 165 krogov dosegel 50. mesto.

Naši pionirji so vseeno pokazali, da sodijo v sam vrh slovenskih strelcev, saj so ekipno dosegli 3. mesto. Tudi tukaj je zmanjkalo nekaj sreče, saj so imeli enak rezultat kot drugo uvrščena ekipa, vendar so zaradi manj desetic pristali na 3. mestu.

Zadnje so bile na vrsti še naši pionirki. V letos zares močni in izenačeni konkurenci MENCINGER KAJA na žalost ni imela svojega dneva, saj je z rezultatom 175 krogov dosegla vseeno odlično 11. mesto, CVIKL ANAMARIA pa je z rezultatom 173 dosegla 15. mesto.

V nedeljo je potekalo še Državno prvenstvo za mladinske in članske kategorije in letos smo iz Strelskega Društva Dolič imeli dva predstavnika. RUTNIK ŠPELO, ki ji je v kvalifikacijskem delu tekmovanja uspelo doseči 598,2 krogov, kar je zadostovalo za 7. mesto in posledično uvrstitev v finalni del tekmovanja, kjer je končala na 7. mestu. 

Med člani pa je naše barve zastopal ROŠER ROK, ki je z rezultatom 608,4 kroga za 6 krogov zgrešil finalni del tekmovanja in se na koncu uvrstil na 19. mesto.

 

V strelski sezoni 2018/2019 velja omeniti še naslednje vrhunske posamezne in ekipne dosežke.

POSAMEZNO:

  • mesto v skupnem seštevku državne lige Pokal prijateljstva,
  • mesto v skupnem seštevku državne lige Pokal prijateljstva,
  • 3x naslov regijskih prvakov,
  • 4x naslov regijskih podprvakov.

 

EKIPNO:

  • zmagovalci državne lige Pokal prijateljstva,
  • 2x naslov regijskih prvakov,
  • mesto šolsko državno prvenstvo.

 

Naše strelke in strelci so dokazali, da se trdo in kvalitetno delo obrestuje kljub slabšim pogojem za treninge. Veseli nas dejstvo, da smo tako kraj DOLIČ, kot Občino MISLINJA zastopali po najboljših močeh tako v rezultatskem smislu kot tudi organizacijskem.

 

Iskrene čestitke vsem tekmovalkam in tekmovalcem ter zahvala vsem trenerjem, staršem in ostalim strokovnim sodelavcem za trdo delo in podporo.

 

V kolikor bi želeli, da tudi vaš otrok postane del uspešne športne zgodbe nas lahko kontaktirate na elektronski naslov: strelsko.drustvo.dolic@gmail.com

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi