Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
10°C
JUTRI
10°C
1°C
Oceni objavo

Na Brdinju 3. kolo v športnem ribolovu ZPS

Na ribniku Brdinje (Ravne na Koroškem), ki je v lasti Koroške ribiške družine iz Dravograda in je dobro dostopen za ljudi na invalidskih vozičkih je Društvo paraplegikov Koroške izvedlo 3. kolo v športnem ribolovu ZPS.

 

Na tekmovanju je sodelovalo 7 regijskih društev s po 3 tekmovalci v ekipi in nova ekipa Ostrižki – ZPS (v kateri tekmujejo ribiči začetniki) in 4 posamezniki.


Z ulovom so bili tekmovalci kar zadovoljni, manj pa z vetrom, ki je bil vse štiri ure tekmovanja izredno močan. Tudi zaradi njega so grabile velike ribe in zlomilo se je kar nekaj palic. Tako je domačinu Javernik Boštjanu »kapitalna beštija« dvakrat pustila v roki »štrcl« od drage palice, a je vseeno nalovil neverjetnih 20 kg 95 g rib.

 

Domačini so si tudi nasploh veliko obetali od prednosti domačega terena, a so se morali ponovno ukloniti zaradi boljših sektorskih točk.


Zmagala je ekipa Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije (8,095 kg) pred domačini Društvom paraplegikov Koroške (23,547 kg) in Društvom paraplegikov severne Štajerske (5,216 kg).

 

Po tekmovanju je sledilo kosilo v gostilni Marčič v Slovenj Gradcu in razglasitev končnih rezultatov.

 

 

Društvo paraplegikov Koroške

Oglejte si tudi