Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
-1°C
SOB.
11°C
3°C
Oceni objavo

PETROL AKCIJA "Vračamo družbi" v Mislinji

V sklopu korporativnega prostovoljstva organiziramo Petrolovci delovne akcije, ki jih razvrstimo v roku tedna dni po celotni Sloveniji. Tokrat smo se odločili za pomoč družini Turjak iz Mislinje. Bili smo omejeni časovno in kadrovsko zato smo bili zadovoljni, ko se nam je pridružil še Aljaž Duh. Delovno akcijo je podprl tudi župan občine Mislinja Bojan Borovnik. 

V soboto, 2.10.2021 smo se v ob 8. uri zbrali z dopoldansko ekipo in se lotili priprave stavbnega pohištva za barvanje ter zaščitili omare za beljenje sten v sobah. Začeli smo v spalnici ter nekdanji otroški sobi. Ob 14. uri se je zmenjala ekipa, ki je dokončala kar dopoldanski ekipi še ni uspelo, ter začela z delom v kuhinji.

Potrudili smo se in sobe prebelili ter jih s tem tudi osvežili. Zavedamo se, da družina Turjak potrebuje še kar nekaj pomoči zato jim bomo skupaj z Občino Mislinja še pomagali.

Akcija s Petrolovci se je neglede na omejitve izkazala za uspešno in vsaj za trenutek smo olajšali skrbi družine Turjak.  Ob pogovoru z njima se je čutila velika hvaležnost ter njuna bolečina.

Družbeno odgovoren odtis zaposlenih v Petrolu

Od leta 2010 dalje zaposleni na Petrolu izvajajo akcijo Naša energija povezuje, v okviru katere sredstva namesto za nakup novoletnih poslovnih daril namenijo humanitarni pomoči. Vsako prodajno mesto v Sloveniji predlaga humanitarni projekt, za katerega nato družba Petrol nameni po 200 EUR. Del družbenega odtisa zaposlenih na Petrolu so tudi aktivnosti korporativnega prostovoljstva Vračamo družbi, ki jih izvajajo že od leta 2012. V okviru teh akcij zaposleni prispevajo s svojim prostovoljnim delom, znanjem ter zbiranjem materialne pomoči. Prav slednje – humanitarne zbiralne akcije, so Petrolovcem še posebej pri srcu, zato so jih tudi poimenovali Energija srca. V letošnjem letu so izvedli 10 korporativnih prostovoljskih akcij širom Slovenije, ki se jih je skupaj udeležilo 70 Petrolovcev in akcijam namenilo 350 ur prostovoljnega dela, od tega je polovico ur podaril Petrol kot delodajalec.

Oglejte si tudi