Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

ZAKLJUČEK POHODNIŠKE SEZONE 2019

Izlet ob zaključku pohodniške sezone V soboto, 16. novembra smo ob zaključku pohodniške sezone organizirali tradicionalni izlet, ki se ga je udeležilo 38 pohodnikov. Letos smo prehodili del Slovenjegoriške planinske pot, od Vurberka preko Grmade do Trnovske vasi.

Slovenjegoriška planinska pot je dolga 93 kilometrov in poteka po Srednjih Slovenskih goricah ter delu Ptujskega in Dravskega polja. Poteka tudi skozi občino Dornava. Prične se v najstarejšem slovenskem mestu Ptuju ter poteka čez Vurberk, skozi Trnovsko vas, Vitomarce, Juršince, Polenšak, Gorišnico in Markovce nazaj v Ptuj.

 

Na poti je 12 kontrolnih točk z žigi, ki jih je treba odtisniti v dnevnik. Obstajata pa tudi posebna zloženka in vodnik z opisom poti in znamenitostmi krajev ob poti. Na pot smo krenili z avtobusom iz Slovenj Gradca preko Mislinje v smeri Ptuja. Na Ptuju sta se nam pridružila planinska vodnika PD Ptuj, Antun Mlinarevič in Viktorija Dabič. Med vožnjo do Vurberka smo izvedeli marsikaj zanimivega o zgodovini ljudi in o vaseh, skozi katere smo se peljali. Pred začetkom pohoda smo si ogledali še grad Vurberk. Kljub oblačnemu vremenu nas ni zapustila dobra volja. Razgledi, ki so se nam ponujali z gričev, po katerih smo hodili, so bili prav zanimivi. Pogled nam je segal do Pohorja, Boča, Donačke gore, Haloz pa po Dravskem in Ptujskem polju. Vse pa nam je razložil vodnik Antun, ki nas je varno pripeljal v Trnovsko vas, kjer je bil tudi cilj našega pohoda.

 

Zaključek smo pripravili v gostišču Siva čaplja. Tu so nas razvajali s samopostrežnim kosilom, kjer je res vsak lahko našel kaj zase. Dobre volje smo se zapletli še v obujanje spominov na letošnje prehojene pohode. Nekaj pa je bilo tudi želja za pohode v prihajajočem letu. Dobre volje po prijetno preživetem dnevu smo na avtobusu zapeli še nekaj ponarodelih pesmi iz zakladnice naših narodno zabavnih ansamblov.

 

Razšli smo se z željo, da se drugo leto zopet srečamo na zaključku pohodniške sezone in da se nam pridruži še več naših članov.

 

Tekst: Ivan Arko

Fotografije: Peter Zupanc

Oglejte si tudi