Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
4°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Vandalizem na Pohorju

8. februarja je PD Mislinja izvedla 17. pohod ob slovenskem kulturnem prazniku, ki je posvečen tudi enemu od pobudnikov za ustanovitev PD Mislinja, športnemu zanesenjaku dr. Stanku Stoporku. Pohod je lepo uspel, saj se ga je udeležilo kar lepo število planincev iz Koroške in društev iz celjske regije.

Na prireditev pa je vrgel temno senco vandalizem skupine neznancev, ki so v bližini škorjanke, pred prihodom ekipe, ki je potrjevala kartončke za udeležbo na pohodu, zakurili ogenj. Za sekanje vej  so uporabili klop v neposredni bližini znamenja na Črnem vrhu in mizo v notranjosti škorjanke.

2. oktobra 2016 smo z blagoslovom tudi uradno dali v uporabo našo škorjanko, ki je poleg spomina na oglarjenje na Pohorju namenjena vsem obiskovalcem za krajši počitek ali kot zavetišče v primeru slabega vremena. Prav tako dopolnjuje tematsko pohodno pot Kope – Ribniška koča.

Želimo, da nanjo nismo ponosni samo člani našega društva ampak vsi ljubitelji pohodništva in narave. Naša želja je, da bo ta objekt čim dlje služil svojemu namenu, zato ostro obsojamo tako početje. Poleg tega je to območje zaščiteno in je v njem poleg ostalega prepovedano kuriti ogenj na prostem ali v škorjanki. Zato v objektu tudi nismo izdelali kurišča.

Pozivamo vse planince in ljubitelje gora, če opazijo kaj podobnega, da takšno početje takoj prijavijo na telefonsko številko policije 113.

S planinskimi pozdravi!


upravni odbor
PD Mislinja

 

Oglejte si tudi