Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

Šolski izlet na izvir Pake

Pričelo se je novo šolsko leto in s tem tudi izleti planinskega krožka na OŠ Mislinja.

V soboto, 21.09.2019 smo se zbrali na AP Mislinja. Zapeljali smo se na Pako, kjer se je začela naša pot ob reki Paki do izvira.

Že takoj, ko smo začeli s hojo, smo morali prečkati vodo. Med vzponom do izvira smo jo prečkali še večkrat. Prečkanje je bilo za otroke zelo zanimivo, tako da so pozabili na utrujenost. Celo pot do izvira smo hodili po gozdnih stezah, ki pa so bile precej mokre, in ob poti so se videle posledice ujm. Brez večjih problemov smo prišli do izvira, kjer smo se odpočili. Pot smo nadaljevali po drugi poti, saj je bil naš cilj priti v Mislinjo.

Pri lovski opazovalnici smo naredili še skupinsko fotografijo. Do Mislinje smo hodili malo po asfaltu, malo po makadamu pa tudi po planinskih stezicah. Ustavili smo se tudi na naši razgledni točki, kjer so tako otroci kot tudi starejši ugotavljali, katere hribe vidijo.


Srečno smo prispeli v Mislinjo, kjer so že čakali starši. Bil je prijeten dan. Lepo je bilo pogledati skupino otrok, ki so uživali v naravi in družbi sošolcev. Na pohodu je bilo 35 otrok in 9 starejših.

 

Vodnika: Anka Tretjak in Peter Zupanc

Mentorica: Klavdija Križovnik

Oglejte si tudi