Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-2°C
Oceni objavo

Redni letni zbor planincev PD Mislinja

Planinsko društvo Mislinja je imelo v soboto svoj redni letni zbor svojih članov. Poleg rednih članov se ga je udeležilo nekaj pomembnih gostov iz sosednjih planinskih društev, iz MDO PD Koroška, iz Društva upokojencev Mislinja in Turističnega društva Mislinja.
Na letošnjem, tokrat že triintridesetem, letnem zboru članov Planinskega društva Mislinja, se je zbralo 67 članov. Vsakoletni zbor je namenjen poročanju o delu in aktivnostih društva v preteklem letu, člani se seznanijo s finančnim poslovanjem društva, na zboru pa vedno tudi sprejemo smernice in program dela za tekoče leto.

 

Na zboru redno poroča tudi Nadzorni odbor o pregledu finančnega poslovanja, načelniki posameznih odsekov pa poročajo o delu in aktivnostih teh odsekov. V lanskem letu smo tako pod vodstvom usposobljenih planinskih vodnikov pripravili preko 40 organiziranih pohodov v domača in tuja pogorja, redno vzdržujejo preko 60 km planinskih poti, pripravljajo pa tudi druge akcije in srečanja.

 

Tako vsako leto skupaj z občino Mislinja ob provmajskih praznikih pripravimo srečanje krajanov in planincev v Završah nad Mislinjo. Tega srečanja se redno udeleži okrog 2000 pohodnikov. Zelo odmevno je tudi sodelovanje s pobratenim planinskim društvom iz Kragujevca v Srbiji. S temi planinci vzdržujemo redne stike in pripravljamo skupne pohode v domača in tuja pogorja.

 

Letošnji občni zbor, kot smo ga še do nedavna imenovali, pa je bil deloma tudi volilni. Po predhodnem dogovoru na upravnem odboru društva je prišlo do menjave predsednika PD. Dosedanji predsednik Mirko Tovšak, ki je to funkcijo opravljal celih 25 let in je bil tudi prvi predsednik društva, se je zaradi prevzema funkcije predsednika Meddruštvenega odbora PD Koroške odpovedal predsedniški funkciji v društvu, za novega predsednika pa je bil imenovan Ivan Arko. Poleg tega smo na zboru imenovali še dva nova člana upravnega odbora. Tako bo v upravnem odboru za področje turnega kolesarjenja odslej zadolžen Sekuti Damjan, Županc Milan pa bo v upravnem odboru pokrival področje varstva narave.

 

Na zboru smo podelili tudi priznanja najzaslužnejšim članom. Tako sta zlati znak PZS prejela Kete Danilo in Bricman Franc, bronaste znake pa Kolmančič Marica, Sedovnik Stane, Urbancl Jože in Škrinjar Majda.

 

Podpredsednik MDO PD Koroške g. Horjak Drago se je dosedanjemu predsedniku  zahvalil za plodno in aktivno delo v društvu in mu izročil posebno priznanje.

 

Zbor članov so udeleženci nadaljevali v prijetnem druženju ob zvokih ansambla Boštjana Smolnikarja.

Oglejte si tudi