Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

PRVI MIKLAVŽEV POHOD PO OBČINI MISLINJA

Vrsto let smo se udeleževali Miklavževega pohoda na Mrzlico. Ker pa je bilo zanimanje zanj vedno manjše, je Jože Hribar predlagal, da bi pohod organizirali po občini Mislinja. Že lani smo organizirali ogledno turo, ki je bila prava zimska, saj smo gazili skoraj pol metra snega.

Letos smo se zbrali v soboto, 8. decembra ob 16. uri pred gostiščem Vagon. Po fotografiranju smo se po asfaltni cesti sprehodili po Mislinji. Šli smo skozi Zoisov park in naprej proti Mislinjskemu grabnu. Kmalu se je zmračilo, a ker smo hodili po cesti še ni bilo potrebno prižgati naglavnih svetilk.

Krajši postanek smo naredili pri opuščeni osnovni šoli, da smo se odžejali in si nadeli svetilke. Od osnovne šole smo hodili po gozdni poti, ki se je vedno bolj strmo vzpenjala. Najhujši je bil zadnji vzpon proti Pavrovem.

Tu nam je Cirila za okrepčilo pripravila zelo dobre flancate. Zakuhano vino in čaj pa za to, da smo se ogreli in odžejali. Ko smo se okrepčali smo krenili po gozdni cesti proti Miklavževi domačiji, kjer smo se v prijetni stari sobi ponovno ogreli z zakuhanim moštom, ki sta ga podarila domačina. V prijetnem vzdušju je čas hitro mineval in morali smo se odpraviti nazaj v Mislinjo.

Vračali smo se po gozdni cesti, ki je bila v začetku makadamska, pozneje pa asfaltna. Bilo je prijetno hoditi, saj nam je bilo vreme zelo naklonjeno. Z neba so nas pozdravljale zvezde, le luno smo pogrešali, da nam bi nadomestila lučke, čeprav je bilo prav lepo za pogledati kolono migajočih lučk.

Srečno smo prispeli v dolino, veseli in zadovoljni, ker smo preživeli lep in zanimiv večer. Poslovili smo se z željo, da se prihodnje leto ponovno vidimo in da bo pohod postal tradicionalen.

Letošnjega pohoda se je udeležilo 38 planincev.

 

Vodnika: Jože Hribar

               Jože Zaveršnik               .

Oglejte si tudi