Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Pozdrav jeseni 2019

Tudi letos smo planinci PD Mislinja sodelovali na prireditvi Pozdrav jeseni pri Foltanu, ki je bila v nedeljo, 22.09.2019.

Že dopoldan smo pričakali planince iz Središča ob Dravi. Zapeljali smo se na domačijo, kjer živi naš župan, Bojan Borovnik.Tam so nas postregli z aperitivom, kavico, čajem in pecivom. Ogledali smo si košute in srnjake v obori, ki so se le počasi približali, saj niso bili navajeni na takšno število občudovalcev. Poslovili smo se od prijaznih domačinov in se zapeljali do cerkvice.

Od tu smo se peš napotili do Špika, od koder je lep razgled na Velenje in Šoštanj ter planine v daljavi. Z vrha Špika smo se spustili do koče na Kozjaku, kjer smo se okrepčali. Čas je hitro mineval in smo morali zapustiti kočo, saj smo morali do 13. ure priti na Foltanovo domačijo, kjer se je začela prireditev Pozdrav jeseni 2019. Na prireditvi smo imeli stojnico tudi planinci PD Mislinja.

Letošnja tema prireditve so bile jedi iz koruze. Naša članica Danica Borovnik je pripravila pico iz koruzne polente z več vrstami nadevov. Vsi, ki so poskusili pico, so rekli, da je bila dobra.


Na prireditvi so domači pridelovalci pokazali svoje največje in najlepše pridelke. Lahko smo opazovali ogromne buče, paradižnike, pese, repe, korenčke, zelje in še mnogo drugega. Nekateri pa so se izkazali z aranžmaji iz pridelkov.

Vreme je prirediteljem postreglo, saj je bilo sončno in ne premrzlo, in tako se je še ena prireditev Pozdrav jeseni uspešno končala, tudi z udeležbo PD Mislinja.

Oglejte si tudi