Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
4°C
JUTRI
21°C
5°C
Oceni objavo

Pohod Žerjav - Naravske ledine - Žerjav

Pohod od Žerjava na Naravske ledine in nazaj v Žerjav (Avrikljeva pot).
Planinci PD Mislinja smo se v soboto, dne 22.4.2017, zapeljali mimo Slovenj Gradca, Raven na Koroškem in Mežice do Žerjava, kjer smo parkirali na parkirišču ob glavni cesti.

Po makadamski cesti smo se povzpeli nad naselje. Prečili smo strm travnik in se usmerili na gozdno pot. Neoznačena strma pot se je v začetku strmo vzpenjala, a je kmalu popustila. Kmalu smo prišli na greben, kjer so se nam odprli razgledi na Smrekovec, Raduho in Olševo ter Žerjav pod nami.

Pot po grebenu je bila zelo ozka. Ob poti smo lahko vseskozi občudovali vresje s temno rdečimi cvetovi. Z grebena smo se napotili na pobočje in med hojo smo lahko na skalah pod in nad nami občudovali rumeno cvetoče avriklje. Ko smo se nagledali avrikljev in jih poslikali, smo odšli do lovske koče Dukles, kjer smo se odžejali in okrepčali.

Pot smo nadaljevali proti Obretanu, kjer smo se v domu Zveze vojaških veteranov za dlje časa ustavili. Od tu smo krenili proti Koči na Naravskih ledinah, kamor smo prispeli po dobri uri hoje. Tudi tu smo se dlje časa ustavili, saj se nam ni nikamor mudilo. Uživali smo na pomladanskem soncu in se razvajali s hrano in pijačo.


Čas je hitro mineval in potrebno je bilo priti še do avtov, do katerih sta nas ločili še dobri dve uri hoje. Na parkirišču smo se nato poslovili in se odpeljali proti domu polni lepih doživetij.


Vodnica: Albina Fekonja

Oglejte si tudi